logista camion

Logista va millorar el benefici net un 4,3% durant els primers nou mesos del seu exercici fiscal 2022, fins als 143 milions d'euros.

  • 27,24€
  • 0,59%

Les vendes han augmentat un 3,9%, situant-se als 911 milions d'euros per les millores en la distribució de tabac, en transport, en distribució farmacèutica i en distribució de publicacions a Iberia, així com en la distribució de productes de conveniència a Iberia i Itàlia. En aquesta línia, l'empresa destaca l'augment de doble dígit registrat a les vendes econòmiques de la distribució de productes de conveniència a Itàlia.

El benefici d'explotació ajustat (EBIT Ajustat) ha arribat als 229 milions d'euros, xifra que suposa un augment del 5,2% respecte a l'exercici anterior.

En aquests tres trimestres de l'exercici, s'han generat plusvàlues per import de 15 milions d'euros, enfront del milió d'euros del mateix període de l'exercici anterior, per la venda de tres actius no operatius a Espanya. La companyia ha dit que aquestes plusvàlues més grans han permès mitigar l'augment de costos de reestructuració i l'impacte negatiu de la venda de Supergroup, filial a França, la desinversió de la qual es va produir el 2 de febrer de 2022.

El benefici d'explotació ha registrat un augment del 13%, fins a 199 milions d'euros.

Els resultats financers s'han situat als 12 milions d'euros, enfront dels 14 milions d'euros durant el mateix període de l'exercici anterior. Això es deu, principalment, al fet que durant els primers nou mesos de l'exercici 2021 es van rebre els interessos generats per l'excés de pagaments a compte de l'impost de societats a Espanya durant els exercicis 2017 i 2018, d'acord amb una resolució del Tribunal Constitucional.

Iñigo Meirás, conseller delegat de Logista, ha destacat que “amb aquests bons resultats obtinguts durant els primers nou mesos de l'exercici, Logista ha demostrat una vegada més la seva fortalesa i capacitat per desenvolupar-se en un context geopolític i econòmic summament desafiador. A més, hem mantingut la nostra estratègia de creixement basada en la cerca d'oportunitats d'adquisició de companyies, com demostren les operacions tancades amb Speedlink i Transports El Mosca. Aquest és el camí que volem continuar impulsant per al desenvolupament futur de la companyia, posicionant-nos com a empresa de referència al nostre sector i com un soci estratègic per a moltes empreses de mercats i indústries diversos”.

Noticias relacionadas

contador