El benefici net de Logista va augmentar un 36,9% el seu any fiscal 2023 (entre l'1 d'octubre del 2022 i el 30 de setembre del 2023).
- 30,36€
- 1,34%
Els ingressos van créixer un 8% respecte als de l'any previ, fins als 12.428 milions, amb increments registrats en pràcticament tots els negocis a Iberia i Itàlia i en la distribució de productes relacionats a França.
Les vendes econòmiques van pujar un 36%, fins als 1.684 milions, amb millores, en general, a tots els negocis i geografies.
El benefici d'explotació ajustat va ser de 366 milions, +17% enfront de l'exercici anterior, i va registrar millores a totes les geografies. El benefici d'explotació se situa als 293 milions enfront dels 266 milions de l'any anterior.
El marge benefici d'explotació ajustat sobre vendes econòmiques ha estat del 21,7% respecte al 25,3% de l'exercici 2022. Aquesta reducció del marge s'ha degut principalment a la incorporació de les noves adquisicions, segons explica la companyia.
Els canvis en la valoració d'inventaris pels canvis en impostos i preus del tabac durant el període a Espanya, França i Itàlia han tingut un impacte estimat net positiu de 30 milions enfront dels 8 milions l'exercici anterior.
Els costos de reestructuració pugen fins als 14 milions enfront dels 11 milions de l'exercici anterior, incloent-hi una provisió de 10 milions a França, principalment per tancar un centre de distribució regional, seguint l'estratègia d'optimització dels negocis.
La companyia ha comunicat un resultat per alienació per import de -700.000 euros per la venda d'actius diversos, enfront dels +15 milions de l'exercici 2022 per la venda de tres magatzems a Espanya.
NOMENAMENT DE CONSELLERES
El Consell d'Administració de Logista també ha informat de canvis en la configuració després d'acceptar la dimissió presentada per la consellera dominical Lillian Blohm, que es va fer efectiva el 31 d'octubre del 2023 passat.
Així, a proposta d'Imperial Brands en l'exercici del seu dret de representació proporcional, i amb un informe previ favorable de la Comissió de Nomenaments i Retribucions, el Consell ha acordat per unanimitat el nomenament per cooptació de Julia Lefèvre, com a consellera dominical pel termini estatutari de quatre anys.
Així mateix, a la mateixa sessió, i per cobrir la vacant produïda per la dimissió d'Alain Minc, el Consell d'Administració, a proposta de la Comissió de Nomenaments i Retribucions, ha acordat el nomenament per cooptació de Teresa Paz-Ares com a consellera independent.
Logista ha indicat que els dos nomenaments queden subjectes a la ratificació de la primera Junta General de la Societat que se celebri.
Julia Lefèvre és actualment directora de Fusions i Adquisicions a Imperial Brands. Abans d'incorporar-s’hi, va desenvolupar la seva activitat professional durant set anys a la banca d'inversió de Crédit Suisse a França, el Regne Unit i Austràlia, com a consultora de grans empreses de consum en diverses transaccions.
Per la seva banda, Teresa Paz-Ares ha desenvolupat la seva carrera professional a Uría Menéndez, on es va incorporar el 1992 i és sòcia d'aquest despatx des del 2002. Actualment és sòcia de l'àrea de Fusions i Adquisicions d'Uría Menéndez i codirigeix el Grup de Salut (Life Sciences & Healthcare) del despatx. Ha assessorat en nombroses operacions d’M&A tant a nivell nacional com internacional.