ep archivo   sede de la compania logista
LOGISTA - Archivo

Logista va obtenir un benefici net de 73 milions d'euros al primer trimestre de l'exercici fiscal 2024 (d'octubre del 2023 al desembre del 2023), xifra que suposa un increment del 21,9% enfront dels 60 milions guanyats durant el mateix període del exercici fiscal previ.

  • 27,56€
  • -0,79%

Els ingressos del primer trimestre fiscal van créixer un 6%, fins als 3.166 milions des de 2.986 milions. Les vendes econòmiques (magnitud resultant de restar dels ingressos ordinaris la xifra d'aprovisionaments) van millorar un 7,1%, fins als 426 milions des dels 398 milions. El marge sobre vendes econòmiques ha estat del 20,9% efront del 21,1% de l'exercici 2023.

El benefici d'explotació va pujar fins als 72 milions des dels 71 milions de l'any anterior (+1,8%) i el benefici d'explotació ajustat (benefici d'explotació menys costos no relacionats directament amb els ingressos) va créixer un 5,8%, fins als 89 milions des de 84 milions.

La companyia ha indicat que el primer trimestre de l'exercici 2024 ha continuat amb l'entorn macroeconòmic que ha anat descrivint al llarg de l'exercici precedent, si bé ha esmentat que s'ha registrat una moderació a la inflació enfront del primer trimestre de l'exercici anterior. També s'ha referit als conflictes geopolítics, com ara la guerra a Ucraïna i la situació entre Israel i Palestina. "Tot i això, Logista ha obtingut uns bons resultats i ha aconseguit augments als principals epígrafs del seu compte", ha precisat.

PER REGIONS

A Iberia (Espanya, Portugal, Polònia i Països Baixos), les vendes econòmiques han assolit els 277 milions d'euros, xifra que suposa un augment del 5% respecte al mateix període de l'exercici 2023. Pel que fa al benefici d'explotació ajustat, la companyia va registrar 48 milions d'euros, xifra que suposa un 11% menys que l'exercici anterior per la revaloració d'inventaris registrada el 2023. Sense considerar l'impacte dels inventaris a Iberia, s'ha registrat un creixement del 14% enfront de l'exercici anterior.

A Itàlia, les vendes econòmiques han arribat als 96 milions d'euros i han registrat un augment del 22% respecte al mateix període de l'exercici anterior. D'altra banda, la companyia va incrementar el benefici d'explotació ajustat en un 73% fins a assolir els 28 milions d'euros. Eliminant l'impacte dels inventaris, el benefici d'explotació ajustat va registrar un increment del 7% sobre l'exercici anterior.

Finalment, a França, les vendes econòmiques han arribat als 54 milions d'euros, xifra que suposa un 4% menys que al mateix període de l'exercici anterior, a causa de la reducció en volums de tabac distribuïts durant el període. Pel que fa al benefici d'explotació ajustat, va assolir els 13 milions d'euros decreixent un 5% enfront de l'exercici anterior.

Noticias relacionadas

contador