ep nave de logista en la zona franca de barcelona
BNP PARIBAS - Archivo

Logista ha presentat aquest dilluns els resultats del primer trimestre corresponents a l'exercici fiscal 2022. El benefici net ha registrat un augment del 14,1% respecte al mateix període de l'any anterior, fins als 51 milions d'euros.

  • 27,02€
  • -0,44%

Les vendes econòmiques han registrat un creixement del 2,6%, situant-se en 299 milions d'euros durant aquest primer trimestre de l'exercici, a causa de les millores registrades a la distribució de tabac, transport i en distribució farmacèutica a Iberia, així com en la distribució dels productes de conveniència a Iberia i Itàlia. En aquesta línia, cal destacar l'augment de doble dígit registrat a les vendes econòmiques de la distribució de productes de conveniència a Itàlia.

El benefici d'explotació ajustat (EBIT ajustat) ha arribat als 75 milions d'euros, xifra que suposa un augment del 8,5% respecte a l'exercici anterior.

En canvi, el resultat financer ha estat menor al del primer trimestre de l'exercici 2021, quan va assolir els 8 milions d'euros. A l'actual, s'ha situat als 4 milions d'euros. Aquesta diferència és perquè l'any comparat, a més de la remuneració obtinguda per la tresoreria més gran, s'incloïa el cobrament dels interessos generats per l'excés de pagaments a compte d'impost de societats a Espanya durant els exercicis 2017 i 2018.

Per regions, la que ha tingut millor comportament ha estat Iberia, que inclou Espanya, Portugal i Polònia. Les vendes s'han incrementat un 6,6%, fins als 172 milions d'euros, mentre que els ingressos han pujat un 11%, fins als 891 milions d'euros. El Tabac ha estat la línia que ha crescut més, un 11,9%, fins als 83 milions d'euros. Les vendes econòmiques de Transport s'han incrementat un 1,7% i s'han situat als 78 milions d'euros. Distribució Farmacèutica ha millorat un 5,7% i ha ingressat 22 milions d'euros.

A Itàlia, les vendes econòmiques han retrocedit un 1,5% i s'han situat als 74 milions, mentre que els ingressos han arribat als 960 milions, pujant un 14,2%.

D'altra banda, a França s'ha registrat una retallada de les vendes del 3,6% i dels ingressos del 8,2% fins als 929 milions d'euros. Els increments obtinguts a la distribució de transaccions electròniques no han compensat el comportament negatiu de les vendes econòmiques de distribució de tabac i de productes de conveniència.

"Malgrat continuar operant en un context sanitari encara incert, aquests resultats mostren la fortalesa general del nostre model de negoci que aposta pel creixement i la diversificació", ha afirmat Íñigo Meirás, conseller delegat de Logista.

Després de la presentació de resultats, la companyia continua mantenint positives les expectatives per al tancament de l'exercici 2022 i preveu un "creixement senzill mitjà" de l'EBIT ajustat sobre l'obtingut l'any anterior. També confirma que el grup continua buscant oportunitats d'adquisició d'empreses de mida petita/mitjana complementàries i sinèrgiques.

contador