lloyds banking group
Money Bright

El primer trimestre de l'any, el benefici atribuït de Lloyds Bank va augmentar un 50% en situar-se als 1.510 milions de lliures gràcies al fet que l'entitat britànica s'ha vist beneficiada de l'increment dels tipus d'interès. Els ingressos van augmentar un 18%, fins als 3.400 milions de lliures.

  • 0,59£
  • 1,38%

"El grup ha aconseguit un sòlid exercici financer al primer trimestre del 2023, amb forts ingressos nets i generació de capital, juntament amb una sòlida qualitat d'actius observada", ha afirmat en un comunicat el director executiu, Charlie Nunn, afegint que "la perspectiva macroeconòmica continua sent incerta”.

Lloyds ha informat d'un càrrec per deteriorament de 243 milions de lliures esterlines, xifra que suposa 37 milions de lliures més que durant el mateix període de l'any passat.

Per part seva, el benefici abans d'impostos va pujar un 46%, fins als 2.260 milions de lliures. Els costos operatius van ser de 2.200 milions, un 5% més que l'any anterior, en base a una inversió estratègica planificada més gran, inversió en nous negocis i efectes inflacionaris.

L'entitat considera que la qualitat dels seus actius continua sent "resistent" i que la seva cartera està "ben posicionada a l'actual context de pressions vinculades al cost de la vida".

Els analistes destaquen que "Lloyds ha baixat el teló de la temporada d'informes bancaris trimestrals amb una altra demostració de solidesa, ja que va superar les expectatives en pràcticament totes les mesures", comenten a Interactive Investor.

contador