ep archivo   la consejera de linea directa patricia ayuela de rueda
LÍNEA DIRECTA - Archivo

El benefici net de Línia Directa es va situar als 24,2 milions al primer trimestre de l'any, xifra que suposa un descens del 18,3% respecte als tres primers mesos del 2021 com a conseqüència de l'impacte que està tenint al conjunt del sector el context inflacionari, la recuperació de la mobilitat i l'augment de la sinistralitat a nivells previs a la pandèmia de la Covid-19.

  • 1,09€
  • 1,11%

Els ingressos per primes de Línia Directa al primer trimestre van pujar fins als 232 milions d'euros, un 3,5% més que durant el mateix període del 2021. La companyia ha destacat la seva fortalesa comercial, que també s'ha traduït en el creixement de clients. La cartera ha augmentat un 4% el nombre d'assegurats, i arriba gairebé als 3,4 milions de clients.

Per rams, en Motor, els ingressos fins al març es van situar als 181,9 milions d'euros, xifra que suposa un increment de l'1,7%. Les vendes de cotxes a particulars van millorar un 3,2% al primer trimestre respecte a l'any anterior, però encara són un 46% inferiors als nivells del 2019. A més, les matriculacions de cotxes nous estan sent substituïdes per les de vehicles d'ocasió, associats a primes més competitives. Tot i això, Línia Directa va incrementar la seva cartera d'assegurats de Motor un 2,8%, fins als 2,55 milions de clients.

Per la seva banda, el creixement en primes de la llar va augmentar fins a l'11% i els ingressos van assolir els 35,2 milions. Amb un augment en clients del 7,2%, fins a les 726.000 vivendes assegurades, Llar ja suposa el 15% del negoci del grup.

Vivaz, la marca d'assegurances de Salut de Línia Directa Asseguradora, va registrar fins al març un increment de clients del 14,2%, per sobre dels 105.000, i dels ingressos per primes del 14,6%, amb una facturació de 13,7 milions d'euros.

Línia Directa Asseguradora ha aconseguit situar la seva ràtio combinada en el 89%, 3,6 punts per sobre del març del 2021. Quant al nivell de rendibilitat (ROE), es manté al 29,2%.

NOVA ESTRUCTURA ORGANITZATIVA

La nova consellera delegada de la companyia, Patricia Ayuela, ha fixat les prioritats de Línia Directa Asseguradora centrant-les en quatre grans eixos d'actuació: focus al client, créixer amb força, digitalització i rendibilitat. Per fer-les front, la companyia ha dissenyat una nova estructura que alinea l'organització amb aquesta estratègia.

Les àrees de Motor i Llar s'unifiquen i es passen a organitzar en dues grans àrees. D'una banda, l'Àrea de Clients, responsable de la captació de negoci i nous clients. De l'altra, l'Àrea de Cartera, encarregada d'impulsar una relació més continuada i més estreta dels clients amb el Grup. A més, es posarà focus a la Innovació de Productes i Serveis per al client.

L'Àrea de Salut continuarà de manera independent amb "l'objectiu de consolidar-se com una línia de negoci sòlida i rendible".

D'altra banda, l'Àrea de Risc es reforça amb l'objectiu de centralitzar el mapa de riscos de la companyia i "impulsar l'agilitat de l'organització", reportant directament la consellera delegada.

I finalment es crea una Àrea de Transformació Digital independent, amb la missió de digitalitzar els processos i la relació amb el client. Aquesta Àrea dependrà directament de la consellera delegada.

PRIMER DIVIDENT A COMPTE DE 0,020 EUROS EN EFECTIU

El consell d'administració de Línia Directa ha acordat repartir un primer dividend a compte dels resultats del 2022, en efectiu, de 0,02 euros bruts per acció, per un import total de 21,8 milions d'euros. Aquest nou dividend implica un payout del 90% i una rendibilitat per dividend del 6,2%.

Després d'aquest pagament, que es farà efectiu el proper 8 de juny, el marge de solvència de la companyia se situa al 195,1%.

contador