burberry headoffice

El creixement de les vendes de Burberry es desaccelera durant l'últim trimestre. La xifra de l'augment de l'1% es col·loca per sota de la prevista pels analistes i és molt inferior al creixement de les vendes de l'11% registrat al trimestre anterior. La companyia s'ha vist llastrada per la situació a la Xina.

  • 6,64£
  • 8,71%

Això és perquè els clients del país asiàtic no van acudir a les botigues a causa de les restriccions per la pandèmia i, un cop relaxats els controls, perquè els contagis es van disparar. Així, les vendes a la Xina van caure un 23%. Excloent-ne la Xina continental, considerat un mercat clau per als articles de luxe, les vendes van augmentar un 11%.

De la resta, les vendes comparables de Burberry a Europa, l'Orient Mitjà, l'Índia i l'Àfrica van augmentar un 19%, mentre que a la resta d'Àsia van baixar un 7% i a Amèrica, un 1%.

"Europa va continuar mostrant un sòlid exercici", ha destacat en un comunicat l'empresa. "En general, estem satisfets amb el nostre exercici, ja que el creixement d'ingressos de dos dígits fora de la Xina continental va compensar l'impacte de la interrupció relacionada amb la Covid allà", va dir el director executiu, Jonathan Akeroyd.

Pel que fa als ingressos, van créixer un 5%, fins als 756 milions de lliures esterlines, també per sota de les previsions.

Amb vista a les previsions de Burberry, la companyia manté els seus objectius a curt i mitjà termini sense canvis, en un creixement d'ingressos d'un sol dígit. A més, espera unes 160 milions de lliures esterlines en ingressos i 70 milions de lliures esterlines en guanys operatius ajustats a l'any fiscal 2023.

contador