ep archivo   oficina de asos
ASOS - Archivo

Les vendes d'Asos cauen un 8%, fins als 1.840 milions de lliures esterlines, al primer semestre fiscal. Un període durant el qual la companyia de moda en línia va registrar pèrdues abans d'impostos de 290,9 milions de lliures esterlines, i va ampliar els números vermells de 15,8 milions de lliures esterlines de l'any anterior.

Enmig d'un entorn comercial desafiador i amb la inflació marcant el consum, les vendes van baixar un 10% al Regne Unit, fins a 804 milions de lliures esterlines; un 7% als Estats Units, fins als 269 milions de lliures esterlines; i un 12% a la resta del món, mentre que es van mantenir estables a Europa.

Els guanys ajustats abans d'interessos i impostos (EBIT ajustat) van ser de -69,4 milions de lliures esterlines, en comparació amb els 26,2 milions de lliures esterlines del mateix període de l'any passat.

El marge brut ajustat va caure del 43,1% al 42,9% durant els sis mesos que van finalitzar el 28 de febrer. Per la seva banda, el deute net es va situar en 432 milions de lliures esterlines al final del primer semestre.

"El nostre enfocament és millorar la nostra rendibilitat principal, prioritzant l'economia de comandes sobre el creixement de primera línia i estic satisfet amb el progrés operatiu estratègic i ràpid que ha aconseguit el negoci a la primera meitat de l'any financer, contra algunes condicions comercials molt desafiadores", ha assenyalat el director executiu d'Asos, José Antonio Ramos Calamonte.

Creu que, "tot i que alguns d'aquests canvis han afectat el creixement de les vendes a curt termini, hi ha molts motius per a l'optimisme a mesura que avancem a la segona meitat de l'any. Estem millorant la nostra taxa d'execució del marge brut davant d'importants vents en contra, estem començant a veure els beneficis d'un perfil borsari reposicionat i estem prenent mesures per reduir la proporció de les nostres vendes que no són rendibles”, ha afegit.

Els analistes d'Interactive Investor destaquen que "l'enfocament principal del grup actualment és optimitzar i enfocar-se en el futur. S'han reduït les rebaixes, s'ha implementat una despesa de màrqueting més disciplinada, s'han fet canvis en la proposta general i actualment hi ha menys varietat d'existències, concentrant-se en línies més rendibles on sigui possible”.

contador