un magasin jd sports a londres 20240104142954

La minorista britànica de moda esportiva, JD Sports, està pujant al voltant d'un 4% a la borsa aquest dijous després d'anunciar un creixement orgànic de les seves vendes al segon trimestre del 8,3% i un augment de les vendes comparables del 2,4% durant aquest període. La companyia ha destacat que aquest resultat es deu al “model multimarca fort i àgil”.

  • 1,60£
  • 3,50%

En particular, subratlla el creixement orgànic de vendes de dos dígits a Amèrica del Nord i Europa, recolzat pel "èxit continu del nostre programa d'expansió de botigues JD", ha assenyalat el seu CEO, Régis Schultz. "Completem l'adquisició de Hibbett just abans del final del període i esperem la seva contribució al creixement i desenvolupament del nostre negoci als EUA durant els propers anys. Basant-nos en el nostre exercici a la primera meitat de l'any, seguim en camí d'assolir el benefici dins de la nostra guia per a l'any complet”, ha indicat.

Com a conseqüència, les vendes comparables a la primera meitat de l'any van augmentar un 0,7% i les vendes orgàniques van créixer el 6,4%. La millora del comerç trimestre a trimestre es va veure impulsada principalment per la fortalesa del model operatiu multimarca i per comparacions més suaus amb l'any anterior, ha especificat en un comunicat.

El creixement comparable va ser més fort a Amèrica del Nord (+5,7%) i Europa (+3,0%), mentre que el Regne Unit va millorar de manera "significativa" trimestre a trimestre. El creixement orgànic es va aconseguir a totes les regions, liderat per Amèrica del Nord, amb un augment del 13,7%. Els tres principals segments –JD, Conceptes Complementaris i Articles Esportius & Outdoor– van aconseguir creixement comparable i el segment JD es va beneficiar de les obertures de noves botigues, aconseguint un creixement orgànic de l'11%.

"Aquest és, sens dubte, un sòlid exercici del segon trimestre per part de JD, recolzat tant per la seva oferta multimarca com per la diversificació geogràfica del seu negoci", afirma Richard Hunter, cap de mercats d'Interactive Investor.

"Aquesta diversitat permet que algunes parts del negoci es recuperin quan altres estan fallant, com es va veure a principis d'any, quan les vendes al Regne Unit van disminuir mentre que a Europa i Amèrica del Nord van florir", precisa.

contador