ep archivo   logo de jp morgan chase co en su sede en nueva york estados unidos
LUCAS JACKSON - Archivo

JP Morgan va guanyar un 25% més al segon trimestre, fins als 18.150 milions de dòlars, gràcies a la banca d'inversió, les comissions del qual van créixer un 50%. A més, els ingressos van augmentar un 20%, fins als 50.990 milions de dòlars, superant les previsions.

  • 204,41$
  • -5,72%

Al creixement dels guanys també hi ha contribuït les plusvàlues rebudes per la venda d'accions de Visa, de 7.900 milions de dòlars.

El president i conseller delegat de JPMorgan, Jamie Dimon, ha destacat en un comunicat que “l'entitat va obtenir bons resultats al segon trimestre, generant un benefici net de 13.100 milions de dòlars i un ROTZE (rendibilitat sobre el capital tangible) del 20% després d'excloure un guany net per les nostres accions de Visa".

Tot i això, Dimon ha advertit que, "encara que les valoracions del mercat i els diferencials de crèdit semblen reflectir unes perspectives econòmiques bastant benignes, seguim atents als possibles riscos de cua".

"La situació geopolítica continua sent complexa. S'han registrat alguns avenços en la reducció de la inflació, però encara queden múltiples forces inflacionistes per endavant. Per tant, la inflació i els tipus d'interès poden continuar sent més alts del que espera mercat. Finalment, encara no coneixem tots els efectes d'un enduriment quantitatiu a aquesta escala”, ha afegit.

Per la seva banda, els ingressos nets per interessos van pujar el segon trimestre un 4%, fins als 22.900 milions de dòlars, mentre que els ingressos no financers van ser un 37% superiors, de 28.100 milions de dòlars.

Els costos crediticis es van situar als 3.100 milions, incloent-hi 2.200 milions de cancel·lacions netes i una creació de reserves netes per 821 milions de dòlars.

Dimon ha recordat que la intenció de JP Morgan d'augmentar el dividend per segona vegada aquest any, cosa que resultarà en un augment acumulat del 19% en comparació amb el quart trimestre del 2023. “Aquest augment està recolzat pel nostre sòlid exercici financer i representa un nivell sostenible de dividends”, ha dit.

Noticias relacionadas

contador