jamie dimon ceo chairman jpmorgan jp morgan chase

El benefici de JP Morgan durant el primer trimestre del 2023 ha repuntat amb força fins als 12.600 milions de dòlars. Segons ha comunicat el banc novaiorquès, aquesta xifra suposa pràcticament triplicar el benefici aconseguit durant el mateix període de l'any anterior (4.300 milions de dòlars) i gairebé multiplicar per vuit els guanys del trimestre anterior (1.600 milions de dòlars).

“Continuem generant quantitats considerables de capital, i la nostra ràtio CET1 va augmentar fins al 13,8%, enfront d'un requisit reglamentari del 12,5% i el nostre objectiu del 13% per al primer trimestre (que ja havíem superat). Els nostres anys d'inversió i innovació, el nostre vigilant marc de riscos i controls, i el nostre sòlid balanç ens han permès obtenir aquests rendiments, a més d'actuar com un pilar de fortalesa al sistema bancari i estar al costat dels nostres clients durant un període de gran volatilitat i incertesa”, ha assenyalat Jamie Dimon, conseller delegat i president de JP Morgan.

Així mateix, els ingressos han repuntat fortament fins als 39.600 milions de dòlars i han superat les expectatives del consens, que els situaven als 36.100 milions de dòlars. Segons la companyia, les vendes van augmentar més d'un 400% en comparació amb el primer trimestre del 2022 (7.700 milions de dòlars) i un impressionant 930% respecte a l'anterior trimestre (3.800 milions de dòlars).

Després de conèixer-se aquestes xifres, les accions del banc novaiorquès s'han disparat a la sessió de Wall Street. A hores d'ara, els títols de JP Morgan repunten per sobre del 6%.

Per línies de negoci, la banca de consum va experimentar un augment del 80% del benefici fins als 5.243 milions de dòlars gràcies al fet que la despesa dels consumidors es va mantenir “saludable” i a l'augment combinat del 10% en les vendes de targetes de dèbit i crèdit i del 21% als préstecs amb targeta.

A la banca corporativa i d'inversió, el benefici va augmentar un 1% fins als 4.421 milions de dòlars i els ingressos es van mantenir estables als 13.600 milions de dòlars. Els ingressos del segment van caure un 4% “enfront d'un any anterior molt fort”, mentre que les comissions del segment Banca d'Inversió Global “van continuar sent un repte per al sector”.

Quan a la banca comercial, JP Morgan va obtenir uns ingressos rècord, especialment en el segment Pagaments (+98%), i es van situar als 3.511 milions de dòlars (+46%). A més, els guanys d'aquest segment van augmentar un 58% fins als 1.347 milions de dòlars.

Segons Dimon, l'economia nord-americana continua gaudint de bona salut, ja que “els consumidors segueixen gastant i tenen balanços sòlids i les empreses estan en bona forma”. Tot i això, adverteix el CEO, segueix havent-hi “nuvolades” a l'horitzó, alguns dels quals s'observen “des de fa un any”, i les turbulències del sector bancari s'han sumat a aquests riscos.

“La situació bancària és diferent de la del 2008, ja que ha implicat molts menys agents financers i menys problemes per resoldre, però és probable que les condicions financeres s'endureixin a mesura que els prestadors es tornin més conservadors, i no sabem si això frenarà la despesa dels consumidors”, ha explicat el president de JP Morgan.

Així mateix, Dimon ha assenyalat que a la companyia novaiorquesa segueixen pendents d'una inflació "potencialment més alta durant més temps (i, per tant, d'uns tipus d'interès més alts)", així com de l'impacte inflacionista de l'estímul fiscal continuat, de l'enduriment quantitatiu "sense precedents" i de les tensions geopolítiques entre la Xina i els EUA i la guerra d'Ucraïna.

“Encara que esperem que aquestes nuvolades es dissipin, la companyia està preparada per a una àmplia gamma de resultats, i confiem a poder atendre les necessitats dels nostres clients en tots els entorns”, ha afegit.

contador