ep archivo   logo de intel
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Intel s'enfonsa més d'un 27% a Wall Street després de decebre amb els resultats del segon trimestre del 2024 i anunciar que acomiadarà el 15% de la plantilla dins un pla de reducció de costos de 10.000 milions de dòlars.

  • 20,91$
  • 6,36%

La companyia ha obtingut entre l'abril i el juny una pèrdua neta de 1.610 milions de dòlars enfront del benefici net de 1.481 milions de dòlars del mateix període de l'exercici anterior.

Pel que fa als ingressos, Intel ha informat de 12.833 milions de dòlars, una xifra un 1% inferior als 12.949 milions de dòlars del segon trimestre de l'any passat i per sota dels 12.940 milions de dòlars estimats pel consens.

Dins, el segment Client Computing Group, que fabrica xips per a PC, ha contribuït amb 7.410 milions de dòlars en ingressos, un 9% més, mentre que la unitat de Centre de Dades i Intel·ligència Artificial ha registrat 3.050 milions de dòlars en ingressos, un 3% menys i per sota dels 3.140 milions esperats.

Per al tercer trimestre, Intel preveu una pèrdua neta ajustada de 3 centaus per acció sobre ingressos entre 12.500 i 13.500 milions de dòlars.

Per això, la companyia ha decidit implementar una reducció integral de la despesa, que inclou una reducció de plantilla de més del 15% per redimensionar i reorientar l'empresa. Així com suspendre el dividend a partir del quart trimestre del 2024. Amb tot, Intel ha volgut reiterar el compromís a llarg termini amb un dividend competitiu a mesura que els fluxos de caixa milloren a nivells sosteniblement més alts.

"El nostre exercici financer del segon trimestre va ser decebedor, tot i que vam aconseguir fites clau en tecnologia de processos i productes. Les tendències del segon semestre són més desafiants del que esperàvem anteriorment, i estem aprofitant el nostre nou model operatiu per prendre mesures decisives que milloraran les eficiències operatives i de capital alhora que acceleren la nostra transformació IDM 2.0", ha dit Pat Gelsinger, CEO d'Intel.

Per la seva banda, David Zinsner, director financer d'Intel, ha indicat que "els resultats del segon trimestre es van veure afectats pels obstacles al marge brut derivats de l'acceleració de la producció del nostre producte de PC amb IA, les despeses més altes d'allò habitual relacionats amb negocis no essencials i l'impacte de la capacitat no utilitzada".

"En implementar les nostres reduccions de despeses, estem prenent mesures proactives per millorar els nostres guanys i enfortir el nostre balanç. Esperem que aquestes accions millorin significativament la liquiditat i redueixin el nostre saldo de deute, alhora que ens permeten realitzar les inversions adequades per generar valor a llarg termini per als accionistes", ha conclòs.

contador