ing quitte la banque de detail en france 460 employes concernes

ING Group va registrar al primer trimestre del 2022 un benefici net de 429 milions d'euros, xifra que suposa un 57,3% menys en comparació amb el mateix període de l'any passat, cosa que l'entitat holandesa atribueix a l'impacte per l'exposició de la seva negoci a Rússia.

  • 16,61€
  • 1,94%

"El primer trimestre del 2022 va estar marcat per la terrible invasió d'Ucraïna, que està tenint un impacte devastador a la vida de les persones i amenaça l'estabilitat i la seguretat internacionals", ha expressat el director executiu d'ING, Steven van Rijswijk.

Reconeix que "la situació geopolítica també ha afectat els nostres resultats financers, ja que el risc més gran en la nostra exposició relacionada amb Rússia ens va portar a registrar provisions addicionals a banca majorista".

Les provisions per pèrdues de crèdit assumides per ING durant als tres primers mesos de l'any van sumar 987 milions d'euros, un 342,6% més que els 223 milions reservats al primer trimestre del 2021, com a resultat de l'exposició d'ING a Rússia.

Per la seva banda, "els ingressos van ser forts aquest trimestre, recolzats per ingressos per interessos nets resistents i un creixement continu de les tarifes. També vam mantenir un bon control de costos malgrat la pressió de la inflació". Entre el gener i el març, la xifra de negoci va ser de 4.600 milions d'euros, un 2,2% menys, amb una caiguda del 2,8% dels ingressos per interessos nets, fins als 3.415 milions. Pel que fa al negoci de banca majorista, es va veure afectat per un impacte advers de 834 milions d'euros.

Tot i això, els ingressos per comissions van créixer un 9,3%, fins als 933 milions d'euros.

D'altra banda, "com que la nostra posició de capital continua sent sòlida, anunciem una distribució de capital addicional als nostres accionistes de 1.250 milions d'euros", ha afegit el director executiu d'ING.

A més, l'entitat holandesa ha anunciat un programa de recompra d'accions pròpies per un import total màxim de 380 milions d'euros. Començarà el 12 de maig del 2022 i té previst que acabi el 2 de novembre. L'objectiu del programa de recompra d'accions és reduir el capital social d'ING.

contador