ep archivo   fachada de la sede de indra en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Indra ha presentat aquest dijous els resultats corresponents als sis primers mesos de l'any. Ha tancat el període amb un benefici net de 90 milions d'euros, xifra que representa una millora del 35,3% respecte als 66 milions obtinguts durant el mateix període de l'any anterior. A més, la companyia ha elevat els seus objectius tant d'ingressos com Ebit i flux de caixa per al 2023.

  • 16,68€
  • 1,40%

Els ingressos del període s'han situat als 2.012 milions, un 11,5% més que els 1.805 milions dels sis primers mesos. I és que la cartera de comandes s'ha elevat el 12,8%, fins a un màxim històric de 6.819 milions. L'Ebitda, per part seva, ha crescut un 8,3% fins a situar-se en 189 milions d'euros.

El deute net es va situar als 47 milions d'euros el juny del 2023 (augment que es deu principalment al pagament de l'adquisició de la divisió de Selex d'ATM als EUA per 45 milions), enfront dels 43 milions amb què va tancar el desembre de 2022 i enfront dels 210 milions al juny de 2022.

Segons Marc Murtra, president d'Indra, "seguim a camí de canvis, transformació i millores en Indra. L'arribada de José Vicente ens permet donar un nou i important impuls a la companyia en una línia de creixement rendible, tot amb l'ambició que Indra sigui la referència als sectors tecnològics en què opera".

"Estem davant d'un moment transformador, inspirador i il·lusionant per a tots els que formem part d'Indra. En aquesta nova etapa concentrarem tots els nostres esforços a continuar creixent de manera rendible i sostenible i a reforçar el nostre lideratge tecnològic", ha afegit.

Pel que fa als resultats financers, José Vicente de los Mozos, conseller delegat d'Indra, ha apuntat que "aquests resultats tan positius són el reflex de la força i el compromís de tots els equips que integren Indra. M'agradaria destacar en aquestes dades el exercici comercial i el seu corresponent creixement de la contractació i l'acceleració en el creixement de la xifra de negocis i del resultat operatiu”.

I ha afirmat que, "emparat en la meva visió de les fortaleses que he vist durant aquestes primeres setmanes a l'empresa, puc anunciar que millorarem les previsions de tancament de l'any en un 4%, tant en xifra de negocis, a Ebit així com en generació de caixa".

Concretament, la companyia ha revisat a l'alça els seus objectius per al 2023. Ara estima que els ingressos en moneda local seran superiors als 4.150 milions d'euros (des de la previsió anterior de superar els 4.000 milions). També estima que l'Ebit reportat superarà els 325 milions (anteriorment esperava que fos més gran de 315 milions), i finalment apunta a un flux de caixa lliure (FCF) superior a 210 milions d'euros (des de superior a 200 milions).

Indra també ha aprofitat la presentació de resultats per anunciar que celebrarà un Capital Maket Day al primer trimestre del 2024.

Noticias relacionadas

contador