ep archivo   el presidente de iberdrola ignacio galan interviene durante un acto de recuerdo al
H.Bilbao - Europa Press - Archivo

Iberdrola ha obtingut un benefici net de 5.471 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, xifra que suposa un increment del 50% respecte al mateix període de l'any anterior. La companyia ha explicat que aquests resultats s'han vist impulsats per unes inversions rècord de 12.300 milions d'euros en els darrers 12 mesos, xifra que suposa un augment del 13% respecte al mateix període de l'any previ.

  • 13,95€
  • -0,53%

Per part seva, el benefici brut d'explotació (EBITDA) ha assolit els 13.269 milions d'euros, xifra que implica un creixement del 23% respecte al mateix període de l'any anterior. L'EBITDA recurrent ha crescut un 11%, fins als 11.551 milions d'euros. Els Estats Units i el Regne Unit n'han impulsat el resultat, amb increments del 25% i el 15% a l'EBITDA, respectivament.

L'increment dels resultats ha impulsat principalment per l'augment de les inversions, el bon comportament de la generació renovable i els resultats provinents de la rotació d'actius, segons ha precisat la companyia en un comunicat.

En concret, Iberdrola ha destinat uns 4.400 milions d'euros a xarxes -xifra que suposa un increment del 25%- durant els 9 primers mesos. Actualment, la base d'actius de xarxes elèctriques arriba als 47.600 milions (incloent-hi la britànica ENW), suposant els Estats Units i el Regne Unit ja el 60% del total.

A més, la companyia ha invertit 4.000 milions d'euros en generació i clients, cosa que ha permès instal·lar més de 2.300 MW renovables durant el període.

Així mateix, a causa de les inversions i de la nova generació renovable, la producció de la companyia ha marcat un rècord històric en assolir els 63.300 GWh durant els 9 primers mesos, xifra que suposa un augment del 7,4%. També va ser històrica l'electricitat distribuïda per la companyia, amb 177.943 GWh, un 2,5% superior a la del mateix període de l'any anterior.

PREVISIONS I DIVIDEND

En aquesta presentació de resultats del tercer trimestre, la companyia ha elevat la previsió de beneficis per a aquest any. Davant l'estimació anterior de creixement de doble dígit (al voltant del 10%), ara preveu guanyar en el conjunt de l'exercici 5.500 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 14% respecte a l'any anterior (excloent-ne qualsevol plusvàlua per rotacions de actius). Aquest resultat, segons ha precisat, serà impulsat pels nous marcs tarifaris de les xarxes, l'increment de la capacitat instal·lada i l'augment dels contractes a llarg termini.

A més, Iberdrola ha augmentat el dividend a compte un 14%, fins als 0,23 euros per acció, després d'assolir aquest any ja el sòl de dividend per al 2025, fixat en 0,55 euros -aquest any ha distribuït 0,558 euros per títol- .

CAPITAL MARKETS DAY, A LA TARDOR DEL 2025

Iberdrola ha incrementat el flux de caixa un 69%, fins als 13.821 milions d'euros. Així, el FFO/deute net ha millorat en 210 punts bàsics, fins al 25,3%.

A més, té una liquiditat de 22.100 milions d'euros, cosa que li permetria cobrir 20 mesos de necessitats financeres sense recórrer al mercat, segons ha precisat.

Iberdrola ha aconseguit disminuir el cost del seu deute en 14 punts bàsics, fins a situar-se al 4,84%.

El president també ha volgut ressaltar l'evolució "positiva" del pla estratègic, en un moment en què la companyia ronda els 90.000 milions d'euros de capitalització i compta amb bones perspectives dels bancs d'inversió.

Iberdrola celebrarà el seu proper Capital Markets Day a la tardor de 2025.

Noticias relacionadas

contador