ep archivo   ignacio galan presidente de iberdrola
IBERDROLA - Archivo

El benefici net d'Iberdrola ha pujat fins als 3.885 milions d'euros el 2021, un increment del 8% respecte al 2020. El positiu creixement als Estats Units i el Brasil ha compensat el comportament negatiu del negoci de generació i clients, afectat pels alts preus de l'energia a Espanya i el Regne Unit.

  • 13,67€
  • 0,22%

"Els bons resultats del 2021 i les perspectives de futur en el negoci renovable permeten a Iberdrola reafirmar les previsions de creixement per al 2022, any en què espera assolir un benefici d'entre 4.000 i 4.200 milions d'euros", ha explicat l'empresa presidida per Ignacio Galán.

Aquests resultats i previsions han permès a Iberdrola proposar un dividend de 0,44 euros per acció, un 5% més que el 2021 per acció, que se sumaran als 0,17 euros per títol abonats en concepte de dividend a compte al febrer.

La companyia explica que també ha millorat la seva solidesa financera al llarg de l'any passat gràcies a la generació del flux de caixa, que ha crescut un 9%, fins a 8.914 milions d'euros.

El 2021, la companyia ha tornat a reafirmar el lideratge en finançament verd, amb 38.800 milions d'euros disponibles sota formats verds o sostenibles. A més, l'empresa compta amb més d'un 70% dels ingressos generats a països amb una solvència creditícia A.

La liquiditat arriba als 19.500 milions d'euros, que cobreixen les necessitats de finançament de 24 mesos, i la companyia va demostrar la capacitat d'accés als mercats. En un context inflacionista, el compte amb el 80% del deute finançat a tipus fix i una vida mitjana superior als 6 anys.

El president d'Iberdrola, Ignacio Galán, ha afirmat que "l'acceleració de les inversions ens permet créixer a un ritme superior al previst. Aquests resultats reflecteixen l'èxit d'un model sostenible i ens animen a continuar treballant cap a una economia baixa en carboni".

RENOVABLES, XARXES I EMMAGATZEMATGE

La companyia ha destinat més de 4.300 milions a les inversions en renovables. Aquest impuls inversor ha permès que el grup instal·li 3.500 nous megawatts (MW) renovables durant els últims 12 mesos i assolir els 38.000 MW de capacitat renovable a tot el món. La capacitat en construcció supera els 7.800 MW, dels quals 2.600 MW són eòlics marins.

Més de 4.400 milions d'euros d'inversió s'han destinat a xarxes intel·ligents, xifra que suposa un creixement del 23% respecte al mateix període de l'any anterior, en línia amb l'estratègia del grup de reforçar una infraestructura clau per a la transició energètica i l'electrificació economia. D'aquesta manera ja compta amb 33.000 milions d'euros en actius regulats.

L'esforç inversor i l'evolució operativa han impulsat el benefici brut d'explotació (Ebitda) fins als 12.006 milions d'euros el 2021, xifra que suposa un creixement del 20% respecte a l'any anterior. Amb aquesta xifra, la companyia avança un any la seva estimació de benefici brut prevista pel 2022.

El negoci de xarxes ha mostrat una sòlida evolució a tots els països gràcies als marcs reguladors en vigor i les majors inversions, malgrat els impactes negatius del tipus de canvi i de la Covid.

El negoci de producció d'electricitat i clients s'ha vist impulsat per l'augment de la capacitat instal·lada renovable, que ha conduït a un increment de la producció del 7,9%, amb una destacada contribució de la tecnologia en mar oberta per l'entrada en operació d'East Anglia 1.

Durant l'exercici, l'eòlica marina s'ha confirmat com un dels vectors de creixement del grup: compta amb 1.258 MW instal·lats que es triplicaran amb la construcció de 2.600 MW al 2025. La cartera actual d'aquesta tecnologia suma 33.400 MW.

Noticias relacionadas

contador