ep archivo   oficina de ibercaja a 18 de julio de 2022 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Ibercaja ha presentat aquest divendres els resultats dels nou primers mesos de l'any, període en què ha obtingut un benefici net de 168 milions d'euros, un 15,4% més que entre el gener i el setembre de l'any passat.

Els ingressos recurrents han crescut un 1,7% interanual, fins als 700 milions d'euros, gràcies a l'augment de les comissions per l'activitat bancària i l'estabilització del marge d'interessos respecte als primers nou mesos de l'any passat.

Les comissions bancàries han augmentat 14 milions d'euros, fruit de l'activitat comercial més gran i les noves tarifes, i les no bancàries han disminuït 1 milió d'euros, a causa del menor volum d'actius en gestió, conseqüència de la volatilitat dels mercats. Enfront del mateix període de l'any passat, el total de comissions s'han incrementat un 4,1% i ha representat un augment de 13 milions d'euros.

El marge d'interessos es manté estable durant aquests nou mesos respecte al mateix període de l'any anterior i el marge al detall creix un 12,6% durant el trimestre, a causa de l'impacte que genera la pujada de tipus d'interès a la cartera de préstecs i crèdits.

Per part seva, les despeses s'han reduït en un 3,6% interanual com a conseqüència de l'aplicació de l'últim Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que s'ha dut a terme i que va ser acordat per la majoria dels representants dels treballadors del banc. També ha assenyalat que el retorn sobre el capital (ROTE anualitzat) puja al 7,2%.

Com explica el banc, les principals partides del compte de resultats presenten un comportament positiu, cosa que li ha permès reforçar des del començament d'any els indicadors de qualitat dels actius. Concretament, ha disminuït la taxa de mora per sota de l'1,9%, nivell que suposa un diferencial d'uns 200 punts bàsics respecte a la mitjana del sector; ha augmentat la ràtio de cobertura fins al 83,6%, des del 75,3% de tancament del 2021; i ha mantingut el seu "sòlid nivell de solvència", amb una ràtio de capital CET1 Fully Loaded del 12,4%.

Amb aquestes xifres sobre la taula, Ibercaja ha confirmat que “està en disposició de fer efectiva la retribució prevista del 60% a les seves Fundacions accionistes (Fundació Bancària Ibercaja, Fundació Caixa Inmaculada, Fundació Bancària Caixa Cercle i Fundació Caixa de Badajoz) contribuint així a què continuïn desplegant la tasca social, cultural i de dinamització econòmica que duen a terme als seus respectius territoris d'origen”.

També ha dit que aquests resultats contribuiran que la Fundació Bancària Ibercaja continuï "alimentant el Fons de Reserva obert per complir amb la normativa vigent, que el 30 de setembre ja estava dotat pel 40% del total exigit, amb 136 milions d'euros". El Fons continuarà cobrint-se fins al 100% requerit durant els propers trimestres, disposant de termini per a això fins a finals del 2025, ha remarcat

Ibercaja presumeix, a més, que aquesta evolució dels fonamentals del negoci i dels fonaments financers "demostren la fortalesa del banc per continuar acompanyant els seus clients, aportant-los solucions en un entorn caracteritzat per una gran volatilitat als mercats, elevada inflació i augment de tipus d'interès".

Noticias relacionadas

contador