ep luis gallego sera el nuevo consejero delegado de iag tras la marcha de willie walsh
EUROPA PRESS - Archivo

El 'hòlding' IAG, que engloba Ibèria, British Airways (BA), Vueling i Aer Lingus, va registrar unes pèrdues després d'impostos i partides excepcionals de 1.683 milions d'euros al primer trimestre d'enguany, afectat pel combustible, els tipus de canvi i el Covid-19, enfront d'un benefici de 70 milions d'euros reeixit al mateix període de l'exercici anterior.

IAG

  • 2,50€
  • 1,84%

El resultat després d'impostos abans de partides excepcionals va ser també negatiu, de 556 milions d'euros, segons ha informat el grup a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Les pèrdues de les operacions d'IAG després de partides excepcionals, es van situar en 1.860 milions d'euros en el primer trimestre d'enguany, comparat amb un benefici de 135 milions un any abans.

"El resultat de les operacions fins a finals de febrer va ser similar a l'any anterior. No obstant això, els resultats del mes de març es van veure greument afectats per les restriccions als viatges imposades pels governs a causa de la ràpida propagació del Covid-19, que va impactar considerablement la demanda. La major part de les pèrdues del trimestre van registrar-se durant les dues últimes setmanes de març", ha ressaltat el conseller delegat de IAG, Willie Walsh.

"Quan va començar la crisi, comptàvem amb un balanç i una posició de liquiditat sòlids. Estem prenent totes les mesures oportunes per protegir la tresoreria, reduir i diferir la inversió i els costos operatius i assegurar finançament addicional per reforçar i mantenir la nostra liquiditat", ha assenyalat Walsh, qui ha precisat que a la fi d'abril, el grup comptava amb una liquiditat de 10.000 milions d'euros.

RETORN DE LES OPERACIONS AL JULIOL

"Estem planificant un retorn considerable a les operacions el mes de juliol de 2020 com molt aviat, depenent de l'aixecament de les mesures de confinament i les restriccions als viatges a tot el món. Adaptarem els nostres procediments operatius per assegurar que els nostres clients i treballadors estiguin adequadament protegits en aquest entorn nou", ha explicat.

Walsh ha indicat que la companyia està treballant amb diversos organismes reguladors, i que té la convicció que els canvis a la normativa permetran retornar al servei de manera segura i organitzada. "La indústria s'adaptarà als nous requeriments, de la mateixa manera que s'ha adaptat als canvis als procediments de seguretat en el passat", ha afegit.

No obstant això, segons Walsh, el grup no espera que la demanda de transport de passatgers recuperi el nivell de 2019 abans de 2023 com a molt d'hora. "Això significa que la reestructuració de tot el grup és essencial per superar la crisi i mantenir un nivell adequat de liquiditat. La nostra intenció és sortir de la crisi com un Grup més fort", ha ressaltat.

Tal com es va anunciar el 28 de febrer de 2020, en vista de la incertesa sobre l'impacte i la durada del Covid-19, IAG no proporcionarà previsions de beneficis per a 2020. No obstant això, com es va indicar també aquell dia, el Grup espera que la pèrdua de les operacions abans de partides excepcionals durant el segon trimestre sigui "considerablement pitjor" que al primer trimestre, tenint en compte el descens substancial de la capacitat i trànsit de passatgers, i malgrat cert alleujament en els costos de personal derivats dels programes de suport salarial dels governs i les diverses mesures adoptades per la direcció.

Entre gener i març, els ingressos totals del 'hòlding' van caure un 13,4%, fins a 4.585 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador