dl international consolidated airlines group sa iag consumer discretionary travel and leisure travel and leisure airlines ftse 100 premium british airways ba 20230328 2310
Sharecast graphic / Josh White

IAG ha donat a conèixer els resultats del primer semestre de l'any, un període durant el qual la companyia ha obtingut un benefici net de 905 milions d'euros, xifra que suposa una caiguda de l'1,74% respecte als 921 milions registrats entre el gener i el juny de l'exercici anterior.

IAG

  • 2,37€
  • 0,59%

En el cas del benefici operatiu ha assolit els 1.309 milions, un increment de 49 milions en comparació amb els 1.260 milions dels primers sis mesos del 2023.

Pel que fa als ingressos totals d'IAG, s'han situat als 14.724 milions d'euros, un 8,4% més enfront dels 13.583 milions del mateix lapse de l'any anterior. De la mateixa manera, la companyia ha informat d'un augment significatiu del flux de caixa lliure fins als 3.200 milions d'euros.

"Veiem una demanda forta i contínua de viatges als atractius mercats principals on operem: l'Atlàntic Nord, Amèrica Llatina i dins d'Europa. Vam obtenir un bon exercici al primer semestre del 2024, amb un benefici operatiu de 49 milions d'euros enfront del mateix període de l'any passat", ha afirmat Luis Gallego, conseller delegat d'IAG.

El deute net de l'empresa s'ha situat en 6.417 milions d'euros en comparació amb els 9.245 milions de la primera meitat de l'any passat. A més, el creixement de la capacitat (ASK) ha estat del 7,5%, amb uns ingressos unitaris de passatgers que s'han elevat un 2,9%, cosa que reflecteix una forta demanda de viatges i de la nostra oferta de marca.

De cara a la resta de l'any 2024, IAG espera una forta demanda de viatges, particularment als mercats principals de l'Atlàntic Nord, Amèrica Llatina i dins d'Europa. Així mateix, manté la guia de creixement de capacitat (ASK) al 7% i preveu generar un important flux de caixa lliure i mantenir un balanç sòlid.

Durant la presentació dels resultats, la companyia també ha anunciat el pagament d'un dividend de 0,03 euros per acció i la cancel·lació de la compra d'Air Europa per les traves reguladores de Brussel·les.

Noticias relacionadas

contador