IAG va registrar un benefici net després d'impostos de 2.151 milions d'euros als primers nous mesos de l'any enfront dels 199 milions d'euros del mateix període del 2022. El tercer trimestre estanc, el benefici va ser de 1.230 milions d'euros des dels 853 milions d'euros del mateix període de l'any previ.
- 3,69€
- 1,18%
El hòlding d'aerolínies ha destacat en un comunicat el benefici rècord al tercer trimestre, amb un "sòlid exercici a totes les àrees del grup i un balanç significativament més fort".
El benefici operatiu abans de partides excepcionals del tercer trimestre va assolir els 1.745 milions d'euros enfront dels 1.216 milions d'euros del mateix període del 2022, amb un marge operatiu del 20,2% (16,6% al tercer trimestre de fa un any). Durant aquests nou primers mesos, el benefici operatiu abans de partides excepcionals es va situar als 3.005 milions enfront dels 770 milions del mateix període de l'any passat.
Els ingressos de la companyia durant els nou primers mesos van arribar als 22.229 milions d'euros des dels 16.680 milions d'euros de fa un any. Durant el trimestre estanc, van ser de 8.646 milions d'euros des dels 7.329 milions d'euros.
"Aquest trimestre representa un exercici rècord al tercer trimestre per a IAG. Això ens està permetent invertir en el negoci i reduir una quantitat significativa del nostre deute", ha declarat Luis Gallego, conseller delegat del hòlding.
"Durant el tercer trimestre, hem observat una demanda sostinguda i sòlida a totes les nostres rutes, especialment a l'Atlàntic Nord i Sud ia totes les destinacions turístiques d'Europa. Continuem desenvolupant els nostres centres a Barcelona, Dublín, Londres i Madrid, recolzats per les nostres rutes entregues de flota i futures comandes. El nostre sòlid exercici financer ens permet invertir en el nostre personal i seguir millorant l'experiència del client. Al mateix temps, seguirem treballant en els nostres objectius de sostenibilitat", ha afegit.
El deute brut d'IAG es va reduir en 2.400 milions d'euros, fins als 17.200 milions d'euros, el 30 de setembre de 2023 en comparació amb el 30 de juny de 2023, amb el pagament anticipat d'un préstec recolzat per UKEF de 2.000 milions de lliures i el venciment d'un bo de 500 milions d'euros d'IAG. Com a resultat, S&P va millorar la qualificació d'inversió d'IAG i British Airways, ha subratllat la companyia al comunicat.
La capacitat (ASK) augmenta un 17,9% respecte a l'any anterior (95,6% del tercer trimestre del 2019), amb un enfocament durant l'estiu en destinacions turístiques europees i una inversió més gran en les rutes de l'Atlàntic Sud i Nord, recolzat pel lliurament de 20 aeronaus fins avui l'any, ha explicat IAG.
L'ingrés unitari per passatger va augmentar un 2,2% interanual (24,6% enfront del 2019) a causa d'una demanda "contínua i sòlida" en viatges d'oci.
Els costos unitaris no relacionats amb el combustible durant el trimestre van estar un 3,5% per sota del tercer trimestre de 2022. Això malgrat un impacte d'aproximadament 1,0 punts percentual per costos addicionals a causa d'interrupcions en el negoci, incloent-hi la interrupció dels sistemes NATS al Regne Unit l'agost. La majoria d'aquests costos addicionals es van produir a British Airways.
Els costos unitaris de combustible durant el trimestre van disminuir el 6,2% interanual.
PERSPECTIVES
IAG espera que el 2023 sigui "un any de forta recuperació als nostres marges, benefici operatiu i balanç, i que ens apropi als nivells de capacitat previs a la covid-19".
Preveu que la capacitat per a tot l'any 2023 arribi aproximadament al 96% dels nivells previs a la pandèmia.
La companyia ha avançat que, en general, les reserves de clients per al quart trimestre estan en línia amb allò que s'esperava, amb al voltant del 75% dels ingressos de passatgers del quart trimestre ja reservats.
Tot i això, l'empresa ha indicat que, tot i que manté bones reserves a futur, segueix sent conscient de les incerteses macroeconòmiques i geopolítiques més àmplies que podrien afectar la resta d'aquest any.
IAG preveu que els costos unitaris no relacionats amb el combustible per a tot l'any 2023 se situïn a l'extrem inferior de la guia anterior de millora del 6% al 10% en comparació amb els de tot l'any 2022, a causa del major nivell d'interrupcions.
Als preus actuals del combustible, tenint en compte el 73% de cobertura que té per al quart trimestre, els costos totals de combustible serien d'aproximadament 7.600 milions d'euros per a tot l'any.
La companyia espera generar un flux d'efectiu lliure sostenible aquest any i que el seu deute net el 31 de desembre del 2023 "reflecteixi l'augment estacional habitual al quart trimestre".