ep archivo   luis gallego consejero delegado de iag
EUROPA PRESS - Archivo

IAG ha tornat a beneficis. El conglomerat d'aerolínies, que engloba Iberia, British Airways, Vueling i Aer Lingus, ha aconseguit un benefici de 199 milions d'euros de gener a setembre, enfront de les pèrdues de 2.622 milions del mateix període de l'any anterior.

IAG

  • 3,63€
  • -1,76%

Pel que fa als ingressos, s'han situat als 16.680 milions d'euros durant els nou primers mesos, enfront dels 4.921 milions collits durant el mateix període del 2021. Com explica, “els ingressos totals es van recuperar completament malgrat una menor capacitat que el 2019".

I al tercer trimestre, els guanys de la companyia s'han situat als 853 milions, enfront de les pèrdues de 574 milions d'euros del juny al setembre de l'exercici precedent, i pel que fa als ingressos, han tocat els 7.329 milions, enfront dels 2.709 milions dels mateixos tres mesos de l'any anterior. La companyia ha aconseguit un important increment de la rendibilitat a totes les seves aerolínies a tercer trimestre.

A més, ha confirmat les dades avançades fa dues setmanes, quan va explicar que aconseguiria un benefici per operacions de 1.208 milions d'euros al tercer trimestre, enfront de les pèrdues de 452 milions del mateix període de l'any anterior. En el còmput total d'aquest any, però, aquest benefici es queda en 770 milions, enfront de les pèrdues que a hores d'ara registrava el 2021, de 2.478 milions d'euros.

El conglomerat ha reduït, a més, el deute net que acumula en 609 milions d'euros, de manera que se situa a data de 30 de setembre del 2022 en els 11.058 milions d'euros.

Luis Gallego, conseller delegat d'IAG, ha assenyalat que "al tercer trimestre d'aquest any vam tornar a assolir uns resultats sòlids, amb un benefici operatiu de 1.200 milions d'euros i una liquiditat de més de 13.000 milions d'euros. Totes les nostres aerolínies van ser significativament rendibles i seguim observant una forta demanda, on la capacitat i el factor d'ocupació es continuen recuperant”.

També ha detallat que "la demanda al segment de vacances és particularment forta i els seus ingressos han recuperat els nivells de prepandèmia", mentre que "els viatges de negocis continuen recuperant-se de manera constant". Així mateix, ha aprofitat per mostrar el seu gust pel fet que els accionistes hagin aprovat l'adquisició de 87 nous avions de curt radi, que "ens permetran estalviar en costos a llarg termini, reduir les nostres emissions i oferir una millor experiència per als nostres clients".

Tot i això, el directiu ha alertat que encara que els nivells de demanda "es mantenen forts, som conscients de les incerteses econòmiques i la pressió sobre el consum domèstic". Per això a l'empresa estan enfocats a "adaptar l'operativitat per satisfer la demanda, enfortir el nostre balanç reconstruint la nostra rendibilitat i el flux de caixa, així com aprofitar la nostra elevada liquiditat".

"Això ens permetrà assignar capital i invertir de manera disciplinada als nostres serveis i als nostres treballadors per augmentar la nostra capacitat i possibilitar el creixement futur", ha detallat Gallego, que confia en les fortaleses d'IAG, tant en la seva "cartera de marques líders", com en la seva "posició de lideratge als mercats i hubs que són claus", sense oblidar la "flexibilitat" d'IAG per "impulsar la innovació i l'eficiència operativa". "Tot això ens permetrà tornar als nivells de beneficis anteriors a la Covid-19 i generar valor a llarg termini per a tots els nostres grups dʻinterès", ha conclòs.

PERSPECTIVES PER A L'ANY

IAG ha aprofitat la presentació de resultats per explicar quines són les seves perspectives pel que fa a l'exercici. Als nivells actuals dels preus del combustible i als tipus de canvi de divises, IAG espera registrar un benefici de les operacions abans de partides excepcionals d'aproximadament 1.100 milions d'euros el 2022.

A més, espera que els fluxos d'efectiu nets de les activitats d'explotació siguin significativament positius a l'exercici. Això es basa en l'assumpció que "no es donaran nous contratemps relacionats amb la Covid-19 ni impactes materials derivats dels esdeveniments geopolítics".

El conglomerat preveu que el deute net augmenti a finals de l'exercici, a causa dels patrons estacionals de reserves i de la inversió en immobilitzat relacionada amb els lliuraments d'aeronaus al quart trimestre, i estima que la capacitat per al quart trimestre del 2022, expressada a AKO, se situï en aproximadament el 87% del 2019, cosa que situaria la capacitat de l'exercici 2022 complet al voltant del 78% dels nivells del 2019. Es preveu que la capacitat del primer trimestre del 2023 se situï en aproximadament el 95% de 2019.

Noticias relacionadas

contador