ep tienda de hugo boss en metzingen alemania
HUGO BOSS - Archivo

La signatura tèxtil alemanya Hugo Boss va obtenir un benefici net atribuït de 205 milions d'euros en 2019, cosa que representa una reculada del 13% en comparació amb els resultats de l'any anterior, segons va informar la companyia, que anticipa un impacte significatiu del coronavirus sobre les seves vendes i beneficis al 2020.

La xifra de negoci de la cadena alemanya va assolir 2.884 milions d'euros durant el conjunt de 2019, un 3,1% més que al 2018, amb un creixement del 3,8% a Europa i del 7% a l'Àsia-Pacífic, mentre que els seus ingressos a Amèrica van caure un 2%. La facturació per llicències d'Hugo Boss va augmentar un 10% al 2019, fins a 84 milions.

El consell de la companyia alemanya proposarà a la junta general d'accionistes el repartiment d'un dividend corresponent a 2019 de 2,75 euros per acció, enfront dels 2,70 euros de l'any passat, la qual cosa equival a un 'payout' del 93% del benefici net consolidat atribuït al 2019.

"Després d'un molt bon començament de 2020, el nostre negoci a l'Àsia s'està veient significativament afectat per la propagació del coronavirus", ha reconegut Mark Langer, conseller delegat d'Hugo Boss.

En aquest sentit, la companyia tèxtil anticipa al curt termini una "significativa pèrdua de vendes" a l'Àsia, després que més de la meitat dels 150 punts de venda d'Hugo Boss a la Xina continental, Hong Kong i Macau portin tancats des de finals del passat mes de gener. "Així mateix, la companyia està registrant un notable descens de vendes a d'altres mercats clau", ha assenyalat.

Malgrat els elevats nivells d'incertesa, Hugo Boss confia en una gradual normalització a mitjans de l'any i preveu que les conseqüències econòmiques de l'epidèmia tindran un impacte significatiu sobre les vendes i beneficis de 2020, especialment al primer trimestre.

D'aquesta manera, la companyia anticipa que les seves vendes creixeran al 2020 en un rang d'entre el 0% i el 2%, sense tenir en compte l'efecte del tipus de canvi, incloent-hi un descens de la facturació a la regió Àsia-Pacífic, i que hi haurà un creixement moderat a Europa i estabilitat a Amèrica.

Noticias relacionadas

contador