dl heineken brewing the heineken company beer producer drinks alcohol dutch netherlands sign logo pb
Sharecast / jazmincasing via Pixabay

Les accions de Heineken es deixen aquest dilluns al voltant d'un 6% després que la companyia hagi publicat els resultats del primer semestre de l'any, un període durant el qual ha registrat pèrdues de 48 milions d'euros enfront dels guanys de 1.232 milions d'euros període de l'any passat.

  • 81,96€
  • -0,68%

A més, entre el gener i el juny, la cervesera va registrar un benefici operatiu de 1.542 milions d'euros, per sota dels 2.161 milions de l'exercici anterior, i unes vendes de 14.824 milions d'euros, inferiors als 15.200 milions del primer semestre del 2023.

Heineken ha destacat que ha realitzat un sanejament per valor de 874 milions d'euros enfront de la valoració més baixa de la participació del 40% que posseeix en China Resources Beer Holdings.

Tot i això, la cervesera ha elevat les seves previsions de beneficis per a tot l'any per la confiança que diu que té per intensificar les inversions. Així, ara preveu que el creixement orgànic del benefici operatiu sigui entre el 4% i el 8% el 2024.

Per als analistes de Bankinter, els resultats han estat "pitjors del que s'esperava, on els volums continuen llastrant l'expansió en vendes". Tot i això, creuen que les condicions per a la segona meitat d'any milloraran, "principalment per un context amb menors pressions inflacionistes derivades de menor preu de matèries primeres i electricitat".

Mentrestant, a Third Bridge comenten que Heineken "està preparada per a un modest creixement dels guanys operatius el 2024, impulsat principalment per l'estalvi de costos en lloc de l'augment de preus. La clau d'aquest creixement rau en la reestructuració en curs de la cadena de subministrament i la seva xarxa de cerveseries a tot Europa".

"Un canvi recent de lideratge a Europa indica un gir estratègic cap a un enfocament més holístic, centrat en l'optimització de costos, la digitalització i el creixement més enllà dels productes premium", afegeixen.

contador