Grifols ha presentat els seus resultats per als nou primers mesos de l'any, durant els quals ha obtingut un benefici net de 87,95 milions d'euros, enfront de pèrdues per valor de 14,22 milions collides durant el mateix període de l'any anterior, segons la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). A més a més, la companyia ha confirmat previsions per al conjunt de l'any.
- 10,67€
- 2,11%
La farmacèutica ha detallat que el benefici fins al setembre s'ha vist impulsat pels guanys de 52 milions al tercer trimestre. A més, el benefici d'aquest any està impactat per "determinades despeses financeres i fiscals no recurrents associades als esforços de l'empresa per reduir el seu deute i l'operació de SRAAS". Excloent-ne aquests elements, el benefici net va pujar fins als 264 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any.
Per part seva, els ingressos fins al setembre han millorat un 8,6% i s'han situat als 5.237 milions, impulsats "per la fortalesa de Biopharma", la facturació del qual ha augmentat un 12,1% des de l'any passat, fins als 1.533 milions, gràcies a "la forta demanda de les proteïnes clau a les principals zones geogràfiques".
A més, les vendes de Diagnostic s'han mantingut estables als 479 milions d'euros, i la companyia destaca la "positiva evolució de les solucions per a tipatge sanguini, que creixen un 13,7% des del començament d'any".
Mentrestant, l'EBITDA ha arribat als 1.149 milions d'euros l'any, xifra que representa un marge del 21,9%. Al tercer trimestre, l'EBITDA reportat va incloure a prop de 30 milions d'euros de costos de transacció i reestructuració no recurrents, així com 5 milions d'euros del projecte Biotest Next Level.
El 30 de setembre, el deute financer net de Grifols segons els criteris de l'acord de crèdit es va situar en 8.128 milions. Aquest import no inclou l'impacte de 1.080 milions de les obligacions financeres relacionades amb l'arrendament dels centres de plasma principalment. El deute net segons el balanç va ser de 9.208 milions, i la posició de liquiditat se situa als 704 milions.
Grifols assegura que "el despalanquejament segueix sent una prioritat absoluta", i la ràtio de palanquejament s'ha situat en 5,1 vegades al tercer trimestre, i ha millorat respecte a les 5,5 vegades del segon trimestre i les 6,8 vegades del primer trimestre.
"La companyia continua centrada a reforçar el seu perfil financer com reflecteix, al tercer trimestre, l'assignació de la totalitat dels 1.600 milions d'euros d'ingressos procedents de la venda d'actius de SRAAS a reduir l'emissió de bons sènior garantits amb venciment a 2025 i els préstecs LTB amb venciment el 2027", assegura la companyia.
Nacho Abia, CEO de Grifols, s'ha mostrat "orgullós dels bons resultats obtinguts durant el tercer trimestre", durant el qual la companyia ha "assolit impulsar el creixement, mantenir un disciplinat control de costos i avançar en les iniciatives de millora contínua".
"Amb aquest treball en marxa i els nostres sòlids fonamentals, seguim avançant en la consecució dels nostres objectius per al 2024", ha afegit.
Per part seva, Rahul Srinivasan, CFO de Grifols, subratlla que "aquest trimestre rècord reflecteix la passió i el compromís de tot l'equip de Grifols amb la missió de millorar la vida dels pacients a tot el món".