ep archivo   sede de grenergy
GRENERGY - Archivo

El resultat net de Grenergy del primer semestre de l'any va pujar fins als 8,8 milions, amb un increment del 29% enfront del mateix període de l'any passat. La companyia renovable ha dit que aquests comptes han estat marcats per l'entrada en operació de parcs propis B2O i la venda d'energia associada a aquests, assolint-se els 578 MW en operació amb les connexions recents de parcs de distribució a Colòmbia i PMGD a Xile.

  • 39,70€
  • 1,93%

D'altra banda, durant el període s'ha produït la venda de 2 projectes distribució PMGD a Xile (22 MW). De la mateixa manera la companyia té en construcció 30 projectes més que sumen 802 MW, que es connectaran durant els propers trimestres.

Els ingressos del període es van situar als 107,35 milions (+30%), mentre que l'EBITDA va arribar als 20,1 milions (+51,5%) principalment per la generació d'energia dels parcs en operació i la venda de dos projectes de distribució PMGD a Xile.

Durant el primer semestre del 2022, Grenergy va invertir 62,9 milions, principalment, en els projectes de distribució (45,7 milions) i els projectes 'utility scale' (5,2 milions). A més, es van invertir 7,0 milions en el desenvolupament de Llatinoamèrica i els EUA i 5,0 milions en el desenvolupament de projectes a Europa.

El flux d'operacions es va situar a -37,7 milions (enfront dels 5,9 milions del primer semestre del 2021). El deute net va assolir els 270,2 milions, amb una millora respecte a l'anterior presentació trimestral per l'ampliació de capital de 90 milions.

"En conclusió, aquests resultats del primer semestre del 2022 demostren una clara tendència positiva en les xifres operatives i financeres, amb més d'1,4 GW en projectes en operació i en construcció, mentre l'EBITDA augmentem un 51% respecte al mateix període del any anterior i aconseguim una important fita, en aixecar 90 milions en una ampliació accelerada al juny", ha dit Grenergy en una presentació enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Noticias relacionadas

contador