ep sede de grenergy
GRENERGY

Les accions de Grenergy s'han disparat (+10,78%) al Mercat Continu després que la companyia hagi publicat els seus resultats i la compra d'un portafoli solar d'1GW al nord de Xile, segons ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 39,70€
  • 1,93%

Pel que fa als comptes semestrals, el benefici de la cotitzada s'ha enfonsat un 89% fins als 500.000 euros enfront dels 4 milions registrats entre gener i juny de 2023. Durant aquest mateix període, les vendes han tancat el primer semestre de l'any en 192,3 milions d'euros i reflecteixen una reducció del 15% respecte als 225,8 milions ingressats fa un any. D'altra banda, l'EBITDA de la renovable ha augmentat un 43% fins als 31 milions d'euros.

Així mateix, el deute net de la companyia ha augmentat un 27% i ha tancat el juny del 2024 als 736,5 milions d'euros. Aquesta xifra eleva la ràtio deute net/EBITDA fins a 6,6 vegades enfront de les 5,6 vegades de fa un any.

De la mateixa manera, Grenergy ha indicat que la seva plataforma solar a Europa ha arribat als 5,2 gigawatts (GW) de potència després d'afegir-hi 0,2 GW a l'últim trimestre, la mateixa quantitat que va sumar a la seva plataforma nord-americana, que va arribar als 5,1 GW entre abril i juny. Pel que fa a Amèrica Llatina, Grenergy ha augmentat la plataforma solar en 0,8 GW, elevant el total a 5,6 GW.

Paral·lelament, la companyia ha anunciat l'adquisició del 100% d'un projecte operatiu de 77 MWp i de 923 MWp de projectes solars en diferents fases de desenvolupament al nord de Xile.

Aquest projecte compta actualment amb una línia d'interconnexió construïda i energitzada d'1 GW, cosa que facilitarà el procés de connexió dels projectes en desenvolupament. L'import de la transacció va pujar aproximadament als 128 milions de dòlars.

Amb aquesta operació, Grenergy ampliarà amb dues noves fases el seu projecte d'Oasis d'Atacama i permetrà que es pugui veure incrementat en 1 GW solar i almenys en 6 GWh d'emmagatzematge per bateries.

Els analistes de Renta 4 Banc destaquen que les xifres semestrals s'han vist impactades pels baixos preus del pool durant el trimestre, especialment a Espanya, i per l'absència d'extraordinaris per rotació d'actius, encara que se situen en línia respecte de les previsions del consens.

Per a aquests estrategs, l'atenció del mercat està en els detalls de l'acord a Xile. Renta 4 valora "positivament" aquesta operació, ja que "podria suposar economies d'escala superiors a Oasis Atacama i una futura ampliació de l'acord amb BYD per al subministrament de bateries en termes més beneficiosos". Tot i això, aquests experts destaquen que la revaloració acumulada des dels mínims de l'any (+50%) els fa ser "prudents" amb la seva recomanació, motiu pel qual reiteren el seu preu objectiu de 35,20 euros amb un consell de mantenir el valor.

Noticias relacionadas

contador