photo du logo de goldman sachs a la bourse de new york

Goldman Sachs ha superat les expectatives del mercat amb els resultats del segon trimestre en guanyar 3.043 milions de dòlars, un 150% més que els 1.256 milions de dòlars registrats al mateix període de l'any anterior.

Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) de 8,62 dòlars, en comparació amb els 3,08 dòlars per títol entre l'abril i el juny de l'any passat i per sobre dels 8,34 dòlars per acció estimats pel consens.

En el cas dels ingressos, la xifra ha estat de 12.731 milions de dòlars, un increment del 17% en comparació amb els 10.895 milions de l'exercici previ i també millors que els 12.460 milions de dòlars previstos pels analistes.

Pel que fa a altres magnituds destacades, el rendiment anualitzat sobre el capital comptable comú (ROE)1 mitjana ha estat del 10,9% per al segon trimestre del 2024, mentre que el rendiment anualitzat sobre el capital comptable comú tangible (ROTE)1 s'ha ubicat a l'11,6% durant aquest lapse de temps.

Per segments de negoci, Banca i Mercats Globals ha generat ingressos nets trimestrals de 8.180 milions de dòlars, un 14% més, impulsats per un exercici sòlid en accions. "El segon ingrés net trimestral més gran en finançament de Renda Variable i en finançament de Renda Fixa, Divises i Matèries Primes (FICC)", ha detallat l'entitat.

La divisió de Gestió d'actius i patrimoni ha obtingut uns ingressos nets trimestrals de 3.880 milions de dòlars, xifra que suposa una suma del 27%, incloent-hi un rècord trimestral de gestió i altres càrrecs.

"L'augment en comparació amb el segon trimestre del 2023 va reflectir guanys nets en Inversions de capital en comparació amb les pèrdues netes en el període de l'any anterior, majors honoraris d'administració i altres i més ingressos nets en inversions de deute, parcialment compensats per menors ingressos nets en banca privada i préstecs", ha subratllat el banc.

Pel que fa a les Solucions de plataforma, els ingressos nets s'han elevat un 2%, fins als 669 milions de dòlars, cosa que mostra més saldos mitjana de targetes de crèdit i més saldos mitjana de dipòsits, compensats en gran mesura per l'impacte de la venda de GreenSky al primer trimestre del 2024. Les transaccions bancàries i altres ingressos nets han estat menors, cosa que reflecteix menors saldos de dipòsits mitjana.

Per la seva banda, la provisió per a pèrdues creditícies ha assolit els 282 milions al segon trimestre del 2024, en comparació amb 615 milions per al segon trimestre del 2023 i els 318 milions per al primer trimestre del 2024, i reflecteixen provisions netes relacionades amb la cartera de targetes de crèdit.

"Estem satisfets amb els nostres sòlids resultats del segon trimestre i el nostre exercici general a la primera meitat de l'any, cosa que reflecteix un fort creixement interanual tant a Banca i Mercats Globals com a Gestió d'Actius i Patrimoni. El nostre enfocament operatiu One Goldman Sachs ens permet acostar l'empresa completa als nostres clients, aprofundint les nostres relacions i servint-los en un entorn millorat, però complex”, ha conclòs David Solomon, president i conseller delegat de Goldman Sachs.

Noticias relacionadas

contador