ep archivo   el consejero delegado de global dominion mikel barandiaran
ASIER CAMACHO FERNANDEZ - Archivo

Global Dominion ha anunciat aquest dimecres una caiguda del benefici net atribuït dels nou primers mesos del 26%, fins als 20,1 milions d'euros des dels 27,3 milions. La companyia ha dit que el resultat net continua afectat per l'augment de les despeses financeres respecte a l'any passat.

  • 2,75€
  • -0,90%

Els ingressos del període es van mantenir estables (+1%, 856,3 milions), mentre que l'EBITDA va millorar un 7% lleu, fins als 107,5 milions, amb una rendibilitat sobre vendes en màxims històrics (12,5%). L'empresa ha remarcat que l'EBITDA s'ha aconseguit malgrat el creixement inorgànic negatiu provinent de la reestructuració del negoci B2B2C.

La companyia ha comunicat que el creixement orgànic dels seus ingressos ha estat del 5%, en línia amb la seva orientació marcada al Pla Estratègic 2023-2026.

Global Dominion manté la tendència de creixement en vendes i EBITDA fixada a l'orientació, i continua amb una millora de la rendibilitat i marges operatius en els seus dos segments de negoci: Serveis Sostenibles i Projectes 360, segons ha destacat al comunicat de resultats. Aquest comportament és fruit del procés de transformació i simplificació que duu a terme.

“En aquest tercer trimestre hem fet importants passos en el nostre procés de simplificació, desinvertint en negocis amb menys valor afegit, amb l'objectiu de continuar posicionant-nos en activitats amb més marges i fortes dinàmiques de creixement. Alhora, arribem als números compromesos al Pla Estratègic 2023-2026”, assegura Mikel Barandiaran, CEO de la companyia.

VENDA DEL NEGOCI DE MANTENIMENT INDUSTRIAL A ESPANYA

Global Dominion ha informat també aquest dimecres de la venda al Grup Serveo de la seva activitat de prestació de serveis de manteniment industrial a Espanya, en concret, a les àrees d'Onsite, Automatització, SFF, Unitat de Manteniments Multitècnics, Sistemes, Gas i Postal.

El valor de la transacció, que s'instrumenta mitjançant la venda de les participacions socials de la societat Dominion Industry & Infrastructures, puja a aproximadament 27,5 milions d'euros, subjecte als ajustaments habituals a la data de tancament. La transmissió de les participacions socials comporta una plusvàlua d'uns 11,6 milions d'euros neta d'impostos per a Dominion.

El tancament de la transacció, previst per abans de la finalització de l'exercici 2024, està subjecte a l'obtenció de l'autorització de les autoritats espanyoles de defensa de la competència.

Aquesta operació s'emmarca dins de l'esmentada estratègia de simplificació de la companyia, que Dominion va detallar a la presentació del seu Pla Estratègic. Amb aquest objectiu, desinverteix aquells serveis industrials que considera menys aportació a la sostenibilitat, i es focalitza en serveis sostenibles d'alt valor afegit, orientats a la descarbonització, l'eficiència energètica i la reducció de l'impacte mediambiental dels seus clients.

contador