Global Dominion ha presentat aquest dimecres els resultats corresponents als nou primers mesos de l'any. Entre el gener i el setembre la companyia ha aconseguit un benefici net comparable (prèviament a l'entrada del seu soci a Energies Renovables i previ al resultat d'activitats interrompudes) de 33,2 milions d'euros, xifra que suposa un 10% més que durant aquest període de l'any anterior, de 30,2 milions. Tot i això, el benefici net atribuïble del període ha estat de 23 milions.
- 2,77€
- 0,55%
Els ingressos, per la seva banda, van assolir els 807,4 milions d'euros fins al setembre, un 7% més enfront dels 752,2 milions en què es va situar la xifra de negoci durant el mateix període del 2021.
Com explica a la nota, el creixement de la resta dels indicadors "dona mostra del seu palanquejament operatiu". I és que l'Ebitda va pujar un 9% respecte als nou primers mesos de l'exercici precedent, quan va aconseguir 80,6 milions, fins als 88,2 milions d'euros que ha aconseguit Global Dominion entre el gener i el setembre del 2022. L'Ebit, per la seva part, va pujar un 17% des dels 44,5 milions del 2021 fins als 52,1 milions d'euros d'aquest any.
A la nota de resultats la companyia presumeix de seguir una "tendència sòlida de creixement en vendes i marges", per sobre dels objectius del pla estratègic. "Mantenim un creixement sostingut del negoci, que anticipa un bon tancament de l'any, malgrat el context desfavorable amb l'augment de costos operatius i de finançament", ha assegurat Mikel Barandiaran, CEO de Global Dominion.
Per segments, l'empresa ha explicat que B2B Proyectos creix a doble dígit (12%) i supera els 236 milions d'euros de facturació durant el període, amb una cartera de contractes acumulada per sobre dels 600 milions per als propers anys. Entre ells, l'execució de l'hospital Buin Paine a Xile i els projectes de la seva àrea de renovables a la República Dominicana i Europa.
B2B Servicios també creix per sobre del seu objectiu i arriba a una xifra de negoci de gairebé 435 milions fins al setembre, un 9% més que el 2021. Destaca especialment, diu la companyia, el seu creixement al sector de l'Energia (+29%) i el de Telecomunicacions (+7%).
Finalment, el segment B2C, el més afectat per l'entorn negatiu per al consum, acumula unes vendes de més de 136 milions, xifra que representa un descens del 4% respecte al mateix període del 2021. Tot i així, apunta Global Dominion, arriba a un total de 336.000 serveis actius, impulsat per la seva vertical de telecomunicacions, i espera millorar els ritmes de captació al vertical d'Energia una vegada es materialitzi el seu acord recent amb Repsol.
Cal destacar que divendres passat la companyia va completar el segon programa de recompra i ja ha anunciat que amortitzarà els 8 milions d'accions adquirides, que equivalen a un 5% del capital. Amb aquest segon programa, la retribució a l'accionista. a través de l'amortització d'accions pròpies, ja suma un 11% durant els dos últims anys, i suposa una retribució addicional al dividend de 13,5 milions d'euros que va distribuir al mes de juliol passat.