ep archivo   motor de general electric aviation ge aviation
GENERAL ELECTRIC - Archivo

General Electric ha sorprès el mercat amb els seus resultats del primer trimestre del 2023. La companyia ha registrat un benefici per acció (BPA) de 0,27 centaus enfront de la pèrdua per acció de 0,09 centaus del mateix període de l'any anterior. La xifra ha superat àmpliament les expectatives del consens, que anticipaven 0,14 centaus per títol.

Els ingressos de General Electric també han estat millors del que s'havia anticipat en situar-se als 14.490 milions de dòlars, un 14% més en comparació amb els 12.675 milions de dòlars del primer trimestre del 2022 i per sobre dels 13.300 milions de dòlars esperats pel mercat.

El flux de caixa lliure, per la seva banda, s'ha situat en 102 milions de dòlars entre el gener i el març del 2023, una altra magnitud que s'ha situat per sobre de les previsions, que avançaven pèrdues de 645 milions de dòlars.

Per divisions, Aerospace va proporcionar un creixement de dos dígits en comandes, ingressos i guanys operatius interanuals impulsat per la solidesa als serveis, "ja que l'equip va millorar la producció de LEAP en un 53% any rere any i les visites internes a les botigues van augmentar un 32%”, ha destacat la companyia.

Vernova, que engloba el negoci d'energies renovables, va augmentar les comandes un 94% i els ingressos un 5% en taxa interanual, liderats orgànicament per Grid.

Amb base a l'exercici comercial del primer trimestre i la demanda del mercat, General Electric ha elevat l'extrem inferior dels seus rangs de BPA ajustats per a tot l'any, així com el flux de caixa lliure.

D'aquesta manera, l'empresa espera ara un BPA ajustat d'1,70 a 2,00 dòlars i un flux d'efectiu lliure de 3.600 milions de dòlars a 4.200 milions de dòlars, per sobre del BPA ajustat d'1,60 a 2, 00 dòlars, com del flux d'efectiu lliure de 3.400 milions de dòlars a 4.200 milions de dòlars anteriors.

Així mateix, General Electric continua esperant un creixement d'ingressos d'un dígit per al 2023.

"L'equip de GE ha tingut un començament encoratjador el 2023, amb els nostres resultats que reflecteixen una sòlida demanda del mercat i el nostre progrés operant negocis més eficients i enfocats. El primer trimestre, vam obtenir un creixement de dos dígits en els ingressos bruts amb tots els segments creixent orgànicament i una fortalesa contínua als serveis, així com una expansió del marge en tots els segments, i reportem el nostre primer flux de caixa lliure positiu en el primer trimestre en gairebé una dècada", ha assenyalat H. Lawrence Culp, Jr. ., president i conseller delegat de GE i de GE Aerospace.

contador