ep archivo   galp
GALP - Archivo

Galp Energia va registrar el 2022 un benefici net de 881 milions d'euros, xifra que suposa que gairebé va duplicar la xifra de l'any anterior. A més, el grup portuguès de petroli i gas aconsegueix uns guanys rècord. El quart trimestre, els guanys es van doblar, fins als 273 milions d'euros.

  • 16,24€
  • -5,11%

En el conjunt de l'exercici, l'Ebitda va augmentar un 66%, fins als 3.840 milions d'euros, mentre que el deute net s'ha reduït en 802 milions, fins a assolir un total de 1.555 milions d'euros.

Els resultats del 2022 “ens ha permès seguir avançant en les nostres inversions de creixement i transformació, reforçar la nostra posició financera i oferir una rendibilitat competitiva als nostres accionistes”, ha assegurat la companyia.

De cara al futur, mantenen les directrius estratègiques i d'assignació de capital. "La nostra disciplina financera continua centrada en la rendibilitat dels projectes i en mantenir la inversió neta mitjana en uns 1.000 milions d'euros anuals fins al 2025", afegeixen. "Continuarem creixent a Upstream, però accelerarem l'ampliació de la nostra empremta en projectes renovables, alhora que permetem la seva integració amb els nostres projectes industrials i comercials de baixes emissions".

Durà a terme un pla de recompra d'accions per 500 milions d'euros. A més, Galp preveu pagar un dividend brut de 52 cèntims per acció.

D'altra banda, la companyia portuguesa ha anunciat que ha arribat a un acord per vendre actius a l'empresa angolesa de blocs petroliers Somoil per uns 777 milions d'euros.

contador