Fluidra ha presentat aquest dilluns els resultats del 2022, any que va tancar amb un benefici net de 269 milions d'euros. És un 20% menys que els guanys de l'any anterior, cosa que la companyia atribueix a uns costos financers més elevats, però també al benefici fiscal excepcional el segon trimestre del 2021 a causa de la fusió amb Zodiac.
- 24,70€
- -0,16%
Per la seva banda, les vendes de l'exercici han pujat fins als 2.389 milions d'euros, un 9% més que el 2021, i la companyia va acabar l'any amb un Ebitda de 512 milions d'euros, aconseguint així els objectius establerts a la 'guidance' d'octubre.
Segons ha explicat Fluidra en una nota, les vendes van créixer impulsades pel preu, adquisicions i moneda, que van compensar "amb escreix" uns volums inferiors. El marge brut es va veure afectat per la inflació i el mix de producte, tot i que els increments de preu aplicats fins ara "estan contribuint a la recuperació del marge brut de la companyia a mesura que s'endinsa el 2023".
Per zones geogràfiques, Amèrica del Nord va registrar un increment anual del 17% en els ingressos, impulsat per les adquisicions; la regió del sud d'Europa va créixer el 6%; i la resta de regions del món, liderades per Austràlia i l'Orient Mitjà, van reportar un augment del 21%. Les vendes a Europa central i del nord van disminuir un 14% a causa d'un descens de la demanda i de la correcció dels nivells d'inventari al canal, ha relatat la companyia.
També ha assenyalat que la divisió de Piscina Comercial va créixer un 38% durant l'any, impulsada per les adquisicions dutes a terme durant l'exercici anterior i per la recuperació del turisme, en què s'espera que continuï la bona tendència.
A més, Fluidra recorda que ha implementat un programa de simplificació per "millorar els marges bruts i reduir els costos fixos durant els propers tres anys, que progressa favorablement". La companyia continua centrada en la generació d'efectiu i té una posició financera sòlida que li ofereix flexibilitat per poder navegar l'"incert entorn macroeconòmic actual".
GUIDANCE PER AL 2023
La companyia ha explicat que després d'un període de fort creixement, "el sector està tornant a la normalitat" tot i que preveu que el primer semestre "es veurà afectat per la correcció d'inventari al canal". En el conjunt de l'any, Fluidra espera unes vendes d'entre 2.000 i 2.200 milions d'euros, un Ebitda d'entre 410 i 480 milions d'euros i un benefici net per acció d'entre 0,95 i 1,25 euros. Segons els experts de Renta 4, es tracta d'"un rang extens que mostra la incertesa del moment actual".
Segons Eloi Planes, president executiu de Fluidra, “l'entorn macroeconòmic continua sent incert. Tot i que esperem un menor volum de negoci el 2023 per la normalització del sector després d'un període de fort creixement, avui Fluidra és una companyia estructuralment més forta".
"Hem ampliat la nostra cartera de productes a Amèrica del Nord, expandit la nostra xarxa de distribució a Europa i millorat la nostra oferta de piscina comercial. A més, estem treballant per convertir-nos en una organització més eficaç i eficient per servir millor els nostres clients i estem ben posicionats per continuar liderant el mercat de piscina i wellness”, ha remarcat.
Tot i això, a Renta 4 no es mostren tan optimistes, i destaquen que "en aquest entorn d'elevada incertesa a curt i mitjà termini creiem que és convenient esperar fora del valor a l'espera d'assistir a millors preus d'entrada", de manera que reiteren la seva recomanació de mantenir i el preu objectiu de 17,3 euros per acció.