ep archivo   una piscina de fluidra
FLUIDRA - Archivo

Al primer semestre, Fluidra va registrar un benefici net de 112 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 8% en termes interanuals. A més, la companyia confia complir les seves previsions per al 2024.

  • 21,24€
  • -0,28%

Entre el gener i el juny, va assolir unes vendes de 1.171 milions d'euros, xifra un 1,2% inferior a la del mateix període de l'any passat.

L'EBITDA va ser de 296 milions d'euros, amb un augment del 3% gràcies a la forta expansió del marge brut, juntament amb l'efecte positiu del mix geogràfic i uns costos més baixos de les matèries primeres. El benefici de caixa net va arribar als 157 milions d'euros, un 4% més.

Fluidra va reduir el deute net en 150 milions d'euros en termes interanuals, de manera que a finals de juny del 2024, la ràtio de deute net sobre EBITDA va millorar fins a les 2,5 vegades.

A més, la companyia ha assegurat que confia complir les seves previsions per a l'exercici 2024. Preveu unes vendes d'entre 2.025 i 2.125 milions d'euros, un EBITDA d'entre 450 i 480 milions d'euros i un benefici de caixa net per acció d'entre 1,12 i 1,20 euros per acció.

"Estic molt satisfet amb aquests resultats", ha declarat Eloi Planes, president executiu de Fluidra. La companyia ha registrat "uns bons resultats al primer semestre de l'any en un entorn comercial més normalitzat, amb un aftermarket resilient i una certa debilitat en la demanda de noves piscines". "Tenim confiança en el nostre futur i la capacitat de crear valor per als nostres grups dʻinterès", ha afegit.

Fluidra ha destacat que el Programa de Simplificació ha generat un estalvi de costos acumulat de 47 milions d'euros des del seu inici i que espera assolir un 'run rate' de més de 60 milions d'euros d'estalvis quan finalitzi el 2024, "amb el focus en una estratègia global de compres i en iniciatives de redisseny de producte com els principals generadors de valor aquest any”.

El programa espera aconseguir una millora total de l'EBITDA de 100 milions d'euros entre el 2023 i el 2025.

Noticias relacionadas

contador