ep el presidente de ferrovial rafael del pino durante la junta general ordinaria de accionistas de
Alberto Ortega - Europa Press

Ferrovial va tancar el primer semestre de l'any amb un benefici net de 414 milions d'euros, xifra que suposa més que triplicar la xifra registrada durant el mateix període de l'any passat, quan la companyia va guanyar 114 milions d'euros. "Un resultat extraordinari que respon a l'excel·lent comportament de totes les unitats de negoci i a certes desinversions rendibles", assenyalen. Tot i això, les accions cauen a prop d'un 4%.

  • 37,78€
  • -0,47%

El resultat brut d‟explotació ajustat (EBITDA ajustat) es va situar en 603 milions d'euros, amb un creixement interanual del 56%, mentre que els ingressos van augmentar un 7,5% en termes comparables, fins als 4.267 milions d'euros.

Ferrovial va tancar el primer semestre amb 4.255 milions d'euros en liquiditat i un deute net consolidat de -35 milions d'euros, excloent-ne infraestructures en ambdós casos.

"La divisió de construcció continua millorant la seva rendibilitat i està a la senda per assolir el seu ambiciós objectiu anual. A més, els ingressos per transacció a totes les nostres Express Lanes dels EUA van superar els nivells d'inflació i creixement del PIB, mentre que els aeroports van registrar unes excel·lents xifres de trànsit", ha afirmat Ignacio Madridejos, conseller delegat de Ferrovial.

Així, per sectors, els ingressos de la divisió d'Autopistes van augmentar el 25,2% en termes comparables, fins als 595 milions d'euros gràcies al creixement a Amèrica del Nord. Per part seva, l'EBITDA ajustat va millorar en un 25,3% en termes comparables, fins als 428 milions d'euros.

La divisió de Construcció va tancar el semestre amb una cartera de comandes rècord que va assolir els 15.974 milions d'euros, Amèrica del Nord en representa el 49% i Polònia, el 22%. Els ingressos van pujar fins als 3.371 milions d'euros, xifra que suposa un augment del 4,9% en termes comparables. Va obtenir un resultat d'explotació ajustat (EBIT ajustat) de 107 milions d'euros i un marge EBIT ajustat del 3,2%, amb la qual cosa se situa al camí adequat per assolir l'objectiu del 3,5% marcat per a l'exercici 2024.

La divisió d'Aeroports va experimentar un creixement notable en el trànsit durant aquest període. En concret, Heathrow ha aconseguit el primer semestre més concorregut de la seva història, en acollir 39,8 milions de passatgers entre el gener i el juny, amb un augment interanual del 7,3%. Els aeroports d'Aberdeen, Glasgow i Southampton també van mostrar una evolució favorable el primer semestre, amb una millora del trànsit del 7,8%, mentre que l'aeroport de Dalaman a Turquia va reportar un increment del 10,4%.

"La nostra fortalesa operativa, unida a una sòlida posició financera, ens col·loquen al lloc adequat per seguir aprofitant les sòlides tendències mundials en infraestructures", ha afegit Madridejos.

contador