ep archivo   sede de faes farma
FAES FARMA - Archivo

Faes Farma ha presentat un benefici net de 89,5 milions d'euros el 2022, un 8,6% més que el 2021. A més, l'Ebitda del grup farmacèutic va augmentar un 6%, fins als 121 milions d'euros, mentre les vendes van pujar un 7,7%, fins als 462 milions.

  • 3,68€
  • 0,68%

El creixement del negoci ha estat impulsat per les tres molècules principals de l'empresa, la Bilastina, el Calcifediol i la Mesalazina, que han reportat 170 milions d'euros, un 12,5% més. La resta del negoci ha aportat el muntant restant i s'ha expandit un 5%, un 7% si només es té en consideració el negoci farmacèutic.

Així mateix, els ingressos internacionals de la companyia han compensat la reducció de vendes nacionals. El negoci internacional de Faes va créixer un 17% durant els darrers 12 mesos i va suposar el 54% dels ingressos del grup, mentre que el negoci nacional es va contreure un 1% i ara representa el 46% restant, quan el 2021 el seu pes n'era del 50%.

La companyia ha destacat l'evolució positiva a Portugal, impulsada per la Bilastina, i el creixement significatiu a Amèrica Llatina, on el seu negoci ha ingressat 79,2 milions d'euros, un 21% més. Per àrees geogràfiques, Centre Amèrica-República Dominicana (25,6 milions), Colòmbia (22,3 milions) i Xile (15,8 milions) són les que més vendes han aportat al grup.

D'altra banda, el negoci de salut animal s'ha vist impactat per la crisi de les primeres matèries, cosa que s'ha traduït en un augment de costos que ha repercutit en la fabricació i en la demanda de productes. Segons Faes, l'impacte és “limitat” al mercat nacional i més significatiu en les vendes internacionals per la pèrdua de clients.

Per la seva banda, les inversions brutes del grup durant l'exercici passat creixen fins als 92 milions d'euros, la xifra més gran en la història de Faes, després d'un augment del 10,4%. Han estat principalment adreçades a la construcció de la nova fàbrica de producció farmacèutica, que permetrà incrementar la capacitat de producció.

La companyia destaca també la posició financera, amb una posició neta de tresoreria de 66,4 milions d'euros, més 22 milions més en inversions financeres a curt i llarg termini, i una solvència i liquiditat amb un flux de maniobra de 218,8 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador