ezentisresultados

Ezentis ha presentat els seus comptes corresponents al 2022, any que va tancar amb pèrdues de 60,5 milions d'euros enfront del benefici de 83,7 milions de l'exercici previ. El resultat s'ha vist afectat, segons ha explicat la companyia en una nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), per amortitzacions i provisions (-26,5 milions), resultats no recurrents (-15,8 milions) i deteriorament d'actius per impostos diferits (-7,2 milions).

  • 0,13€
  • 0,76%

L'empresa, tot i això, explica que ha reexpressat l'exercici 2021, "seguint el criteri de comparabilitat de les CA", de manera que tots els paràmetres canvien. Sota aquest nou compte, el resultat milloraria en un 83,7%, ja que el 2021 va obtenir pèrdues de 144,1 milions.

Ezentis afirma que el negoci a Espanya "es manté sòlid", i això queda demostrat a la cartera comercial, que se situa en 266 milions d'euros, amb una contractació durant el període de 257 milions d'euros "gràcies principalment a la contractació del contracte amb Telefónica del 'bucle', entre d'altres".

Tot i això, han disminuït els ingressos "principalment per cessament d'activitat en filials a Xile, Brasil i Perú, i discontinuïtat de contractes no rendibles". En el conjunt de l'any, i amb els comptes sense reexpressar, Ezentis ha ingressat un total de 167,6 milions d'euros, xifra que suposa un 25,3% menys que el 2021. No obstant això, amb els reexpressats, els ingressos cauen més, un 56,6% en haver aconseguit l'any passat 224,2 milions d'euros.

El marge d'Ebitda ha entrat en negatiu (-7,1%) "afectat per cessament d'activitat i impacte de contractes no rendibles". El 2022 el resultat brut d'explotació va ser de -11,9 milions d'euros, i la companyia va tancar l'any amb un deute financer net de 144,3 milions d'euros, xifra que representa una reducció de 9,7 milions respecte als dotze mesos anteriors.

"El Consell d'Administració està ultimant un pla de reestructuració que garanteixi la continuïtat del Grup Ezentis. La implantació del pla permetrà consolidar el model de negoci més eficient i rendible, que asseguri la plena satisfacció i confiança dels treballadors, finançadors, clients i accionistes“, ha comunicat la companyia.

Cal recordar que aquest dimarts Ezentis va demanar als jutjats de Sevilla una pròrroga de tres mesos per a la negociació amb creditors. La decisió es va adoptar "després de demanar els oportuns assessoraments externs", i compta amb "la conformitat de la majoria dels creditors afectats pel pla de reestructuració i l'informe favorable de l'expert en la reestructuració designat judicialment", segons ha explicat el grup en una nota.

Noticias relacionadas

contador