exxon mobil dl crude wti oil us energy gas station retail 3
DL

Exxon Mobil ha decebut el mercat amb els seus resultats del tercer trimestre en no complir les expectatives. En aquest sentit, la petroliera ha obtingut un benefici net de 9.070 milions de dòlars, un fort descens des dels 19.660 milions de dòlars del mateix període de l'any anterior, però una pujada en comparació amb els 7.880 milions de dòlars del segon trimestre.

Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) de 2,25 dòlars, xifra que ha quedat per sota dels 2,37 dòlars per títol que havia estimat el consens.

"Els resultats van millorar amb un sòlid exercici operatiu, incloent-hi un rendiment rècord de refinació al tercer trimestre, així com un major preu del cru i un entorn de marge de refinació de la indústria. Aquests factors van ser parcialment compensats per marges químics més febles, impactes desfavorables en el valor de mercat dels derivats i efectes al moment de les operacions que s'espera que desapareguin amb el temps", ha explicat la companyia.

Pel que fa als ingressos, també han estat inferiors al previst en situar-se als 90.760 milions de dòlars, mentre que el mercat havia previst que arribessin als 94.060 milions de dòlars. La dada ha estat igualment inferior als 112.070 milions de dòlars del període finalitzat el 30 de setembre de 2022.

D'acord amb els plans de la companyia, les despeses de capital i exploració han estat de 6.000 milions de dòlars al tercer trimestre, cosa que eleva les despeses des del començament de l'any 2023 fins als 18.600 milions de dòlars.

Exxon Mobil també ha informat l'èxit de 9.000 milions de dòlars d'estalvis acumulats en costos estructurals en comparació amb el 2019, abans del previst, "i s'esperen més estalvis per a finals d'any", ha puntualitzat.

Els guanys han impulsat un flux d'efectiu de les operacions de 16.000 milions de dòlars i un flux d'efectiu lliure d'11.700 milions de dòlars, un augment de 6.600 milions de dòlars i 6.700 milions de dòlars, respectivament en comparació amb el segon trimestre.

Les distribucions als accionistes del tercer trimestre de 8.100 milions de dòlars han inclòs 3.700 milions de dòlars en dividends i 4.400 milions de dòlars en recompres d'accions. Les recompres d'accions des del començament de l'any han pujat fins als 13.100 milions de dòlars, d'acord amb el pla de l'empresa de recomprar 17.500 milions de dòlars en accions el 2023.

Així mateix, Exxon Mobil espera que les despeses de capital i exploració per a tot l'any estiguin a l'extrem superior de la guia de 23.000 milions a 25.000 milions de dòlars a mesura que la companyia busca oportunitats d'augment de valor.

"Vam obtenir un altre trimestre de sòlid exercici operatiu, guanys i fluxos d'efectiu, afegint gairebé 80.000 barrils nets equivalents de petroli per dia per recolzar el subministrament global", ha dit Darren Woods, president i conseller delegat de la petroliera.

"L'incessant enfocament de l'organització en la seguretat, el medi ambient i el valor està donant els seus fruits: impulsant rendiments rècord de refinació, lliurant grans projectes amb costos i cronogrames del primer quintil i superant els estalvis de costos estructurals planificats alhora que redueix la intensitat de les emissions i l'impacte al medi ambient”.

Aquest tercer trimestre, Exxon Mobil va anunciar un acord per fusionar-se amb Pioneer Natural Resources, una combinació que augmentarà la producció del Pèrmic dels EUA, millorarà la seguretat energètica i accelerarà el camí de Pioneer cap al zero net.

"Les dues transaccions que hem anunciat subratllen encara més el nostre compromís continu amb l'equació 'y' en continuar satisfent les necessitats mundials d'energia i productes essencials mentre reduïm les emissions. Pioneer ens ajudarà a augmentar el subministrament per satisfer les necessitats energètiques del món amb una menor intensitat de carboni, mentre que Denbury millora la nostra posició competitiva per reduir econòmicament les emissions en indústries difícils de descarbonitzar. El nostre disciplinat exercici operatiu i financer, combinat amb aquestes transaccions estratègiques, enfortirà la nostra cartera i ens posicionarà per oferir un creixement rendible i retorns atractius durant molts anys per venir", ha conclòs Woods.

Noticias relacionadas

contador