ep archivo   sede de ericsson en estocolmo
EUROPA PRESS - Archivo

Ericsson va registrar al segon trimestre unes pèrdues netes de 600 milions de corones sueques, enfront dels guanys de gairebé 4.700 milions registrats durant el mateix període de l'any passat.

"Sobre la base de la nostra sòlida posició i malgrat les desafiants condicions del mercat, aconseguim un trimestre sòlid, en línia amb les expectatives", ha assegurat Borge Elkholm, president i director executiu d'Ericsson, que ha atribuït els números vermells a càrrecs de reestructuració.

"L'exercici durant el segon trimestre va estar en línia amb les nostres expectatives, malgrat el context macroeconòmic incert i els canvis significatius al mercat", ha afegit.

Per la seva banda, el marge brut d'Ericsson al segon trimestre va caure al 37,4% des del 38,6% del trimestre anterior, mentre que el guany operatiu va ser de -300 milions de corones, enfront dels 3.000 milions del primer trimestre.

Les vendes netes van pujar un 3% en comparació amb l'exercici anterior, fins als 64.400 milions de corones sueques. Tot i això, les vendes en la divisió de xarxes amb recursos propis, és a dir, sense adquisicions i vendes ni efectes de divises, van caure un 13%.

Segons Ekholm, la companyia segueix enfocada en “accelerar la nostra trajectòria de creixement i donar forma al panorama de la indústria de les comunicacions”. "Continuem treballant disciplinats, sense perdre de vista el pla a llarg termini". "Ericsson està donant forma al panorama de la indústria aprofitant tot el valor de 5G i creant la plataforma d'innovació més poderosa del món", ha afirmat en un comunicat.

Cal recordar que la companyia va anunciar el mes de febrer passat un pla d'estalvi de costos i reestructuració amb què pretén eliminar 8.500 llocs de treball i espera obtenir estalvis per 2.000 milions.

Per al tercer trimestre, Ericsson espera un mercat i tendències semblants a les del segon trimestre. "A més, el tercer trimestre es beneficiarà d'un impacte primerenc del nostre fort enfocament en l'execució de costos".

contador