ep archivo   edificio de mapfre
Europa Press - Archivo

El resultat net de Mapfre del primer semestre de l'any ha estat de 317 milions d'euros (-6%) afectat per la situació a Automòbils i pel terratrèmol de Turquia. Els ingressos augmenten un 15% i se situen als 17.026 milions.

  • 2,40€
  • 0,92%

Iberia és el negoci que creix més, amb un augment de més del 20%. Latam dispara el resultat net fins als 193 milions d'euros i és el principal contribuïdor al benefici. Mapfre RE augmenta la seva contribució al resultat fins als 121 milions, amb creixement "sòlid" del negoci.

“La potència que ens atorga l'àmplia diversificació ens compensa les dificultats que segueix tenint el ram d'automòbils a causa de la inflació. Les primes a Iberia creixen més del 20%, mentre que el negoci de Latam també puja amb força; allí les mesures enfront de la inflació es van adoptar abans i es comencen a veure en l'evolució del resultat. Mapfre RE, per part seva, aporta una contribució molt notable al resultat”, assenyala Antonio Huertas, president de Mapfre.

Les primes avancen un 14,7%, sense impacte rellevant dels tipus de canvi (a tipus constants, les primes pugen un 15,1%). Aquest creixement reflecteix una millora generalitzada del negoci, amb increments de l'11,2% a No Vida i del 29,4% a Vida, principalment a causa de l'exercici d'Espanya i Brasil. Aquestes primes també s'han vist impulsades per la renovació durant dos anys d'un programa de riscos industrials a Mèxic, i s'han registrat 307 milions d'euros que corresponen al primer any.

Pel que fa a la cartera d'inversions, l'estructura per classes d'actius no ha tingut canvis significatius a la primera meitat de l'any, i Mapfre ha realitzat plusvàlues netes per import de 18,4 milions el semestre, després d'impostos i minoritaris (22 milions el 2022).

Els fons propis del grup al tancament del primer semestre, sota criteris locals homogenitzats, van assolir els 7.683 milions d'euros, 394 milions superiors al tancament del 2022, equivalent a un creixement del 5,4%. Els motors del creixement han estat una recuperació en la valoració de les inversions disponibles per a la venda (295 milions) i en les diferències positives de conversió per augment de valor a les monedes a Llatinoamèrica (82 milions).

Noticias relacionadas

contador