le traitement antiviral de pfizer reduit de 89 le risque de formes graves de covid dit le laboratoire

La farmacèutica nord-americana Pfizer ha presentat els resultats corresponents al segon trimestre del 2022. El benefici del laboratori novaiorquès ha caigut un 77% durant el període, fins als 2.327 milions de dòlars, en comparació amb els 9.906 milions de l'any anterior. Durant el semestre, els guanys s'han reduït a menys de la meitat (-56%) i tanca el juny amb un benefici de 7.870 milions enfront dels 17.769 aconseguits durant el mateix període del 2022.

Els ingressos de la companyia també s'han reduït dràsticament durant el període. Segons ha informat Pfizer, les vendes entre l'abril i el juny van pujar fins als 12.734 milions de dòlars, menys de la meitat (-54%) que els 27.742 milions aconseguits un any enrere. De la mateixa manera, els ingressos semestrals es van reduir un 42% fins als 31.015 milions de dòlars. Entre el gener i el juny de l'any passat, Pfizer va facturar 53.402 milions de dòlars.

Si se n'exclouen les vendes de la vacuna contra la covid-19 i de l'antivíric Paxlovid, els ingressos van créixer el 5% en termes operatius. En conjunt, els productes van obtenir uns ingressos de 1.600 milions de dòlars durant el trimestre.

L'empresa, igual que altres farmacèutiques rivals com Moderna, ha experimentat aquest any un fort descens de les vendes de productes relacionats amb la covid-19, a mesura que el món surt de la pandèmia i recorre menys a les vacunes i tractaments per fer front al virus. Aquest descens, que ha llastat les vendes de Pfizer durant els dos darrers trimestres, no mostra signes de remetre's.

En aquest sentit, la companyia espera que algunes adquisicions i fusions i el creixement de la cartera de productes ajudin l'empresa a trobar noves formes de creixement. Cal recordar que Pfizer va anunciar un acord per adquirir Seagen el març passat, una operació que està sent investigada per la Comissió Federal de Comerç (FTC, per les sigles en anglès).

De cara al futur, l'empresa novaiorquesa va reduir la previsió de vendes per al 2023 fins a entre 67.000 i 70.000 milions de dòlars, enfront d'una previsió anterior d'entre 67.000 i 71.000 milions de dòlars. Tot i això, ha reiterat la seva previsió de beneficis ajustats per a tot l'any d'entre 3,25 i 3,45 dòlars per acció.

"Pfizer ha avançat significativament cap al nostre objectiu de llançar 19 nous productes i indicacions en un període de 18 mesos, havent realitzat onze llançaments fins a la data. Seguim cobrant impuls el 2023, i recentment hem aconseguit fites clau per a diversos productes, com els llançaments a EUA de Prevnar 20 en pacients pediàtrics i Zavzpret; les aprovacions i llançaments als EUA d'Abrysvo en adults, Litful i la combinació de Talzenna i Xtandi, etc.", destaca Albert Bourla, president i conseller delegat de l'entitat.

Per la seva banda, David Denton, director financer i vicepresident executiu de Pfizer, ha subratllat el "sòlid" creixement de la companyia entre abril i juny i ha recalcat que "excloent-ne els nostres productes covid-19, els nostres resultats de l'any fins ara estan en línia amb les nostres expectatives".

"Creiem que la companyia està ben posicionada per a un creixement accelerat dels nostres productes no covid-19 durant la segona meitat del 2023. L'entorn covid-19 segueix evolucionant ràpidament i segueix sent molt impredictible. Tot i aquesta incertesa, la companyia manté el seu enfocament a assegurar l'èxit de les vacunacions de tardor durant la temporada d'infeccions respiratòries", ha apuntat Denton, que ha indicat que, durant el segon trimestre, la companyia va tancar amb èxit una oferta de deute de 31.000 milions de dòlars, els ingressos nets dels quals pretenen utilitzar per a l'adquisició de Seagen proposada per Pfizer.

Noticias relacionadas

contador