ep archivo   oficina de wells fargo
Wells Fargo - Archivo

Els guanys del tercer trimestre de Wells Fargo van augmentar a 5.767 milions de dòlars, o 1,48 dòlars per acció, enfront dels 3.592 milions de dòlars, o 86 centaus per acció, del mateix període d'un any abans. Segons comenta el director executiu de l'entitat, Charlie Scharf", els resultats del tercer trimestre "van ser sòlids".

Els ingressos totals van pujar fins als 20.900 milions de dòlars, un 6,5% superiors als registrats al tercer trimestre del 2022.

"El nostre creixement d'ingressos respecte a l'any anterior va incloure més ingressos nets per interessos i no financers, ja que ens beneficiem de tipus més alts i de les inversions que estem realitzant en els nostres negocis", ha afegit. "Si bé les normes de capital bancàries proposades inclouen més requisits de capital, partim d'una posició de capital sòlida i tornar l'excés de capital als accionistes continua sent una prioritat".

En detall, els ingressos nets per interessos van augmentar un 8%, principalment a causa de l'impacte dels tipus d'interès més alts, parcialment compensat per saldos de dipòsits menors.

Els ingressos no financers van créixer un 4%, impulsats per majors ingressos comercials en el negoci de Mercats, comissions més grans de banca d'inversió i un augment de les comissions basades en actius en Gestió de Patrimonis i Inversions a causa de majors valoracions de mercat, parcialment compensats per menors ingressos de banca hipotecària i menors dipòsits.

Per la seva banda, la provisió per a pèrdues creditícies al tercer trimestre del 2023 va incloure un augment de 333 milions de dòlars a la reserva principalment per a préstecs d'oficines de béns arrels comercials, així com per a majors saldos de préstecs de targetes de crèdit, parcialment compensat per una menor provisió per a préstecs per a automòbils.

"Si bé l'economia ha continuat sent resilient, estem veient l'impacte de la desacceleració amb saldos de préstecs disminuint i cancel·lacions que es continuen deteriorant modestament", ha destacat Scharf.

El director executiu de Wells Fargo recorda que, al tercer trimestre, van vendre certes inversions de capital privat i van anunciar una nova relació estratègica amb Centerbridge Partners "que brindarà als nostres clients del mercat mitjà un accés més gran a fonts alternatives de capital". A més, han continuat millorant les seves capacitats digitals "i hem fet contractacions importants en els negocis que busquem fer créixer".

contador