un logo du geant taiwanais des puces tsmc est visible a tainan taiwan

Els resultats de Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) del segon trimestre han superat les estimacions dels analistes gràcies al creixent augment de les inversions a IA a tot el món.

El fabricant de xips per a Apple i Nvidia ha anunciat aquest dijous uns ingressos consolidats de 673.510 milions de dòlars taiwanesos (20.820 milions de dòlars) i un benefici net de 247.850 milions de dòlars taiwanesos (7.600 milions de dòlars) per al segon trimestre que va finalitzar el 30 de juny.

En comparació interanual, els ingressos del segon trimestre van augmentar un 40,1%, mentre que el benefici net va créixer el 36,3%. L'estimació mitjana del consens era un augment del 29% del benefici net. La companyia va dir la setmana passada que les vendes del segon trimestre van créixer al ritme més ràpid des del 2022.

En comparació amb el primer trimestre del 2024, els resultats del segon trimestre van representar un augment del 13,6% en ingressos i una millora del 9,9% en benefici net.

El marge brut per al trimestre va ser del 53,2%, el marge operatiu va ser del 42,5% i el marge de benefici net va ser del 36,8%.

Al segon trimestre, els enviaments de xips de 3 nanòmetres van representar el 15% dels ingressos totals per hòsties; els de 5 nanòmetres en van representar el 35%; els de 7 nanòmetres en van representar el 17%. Les tecnologies avançades, definides com les de 7 nanòmetres i més avançades, van representar el 67% dels ingressos totals per hòsties, ha detallat la companyia en un comunicat.

Els títols de TSMC pugen un 2,4% al 'premarket' de Wall Street. Ahir van caure un 7,98% a causa de la informació publica per Bloomberg segons la qual l'administració de Joe Biden està preparant més restriccions per a les exportacions a la Xina dels grans fabricants de xips. Tot ells van caure amb força.

Noticias relacionadas

contador