corte ingles portada 3

El Corte Inglés va perdre 2.945 milions d'euros durant el seu últim exercici fiscal, que va abastar des de març de 2020 (coincidint de ple amb la irrupció de la pandèmia) fins a febrer de 2021, cosa que contrasta amb els 310 milions d'euros que va guanyar un any abans.

La companyia es va anotar aquestes pèrdues en un escenari marcat pel cessament de gran part de la seva activitat durant el confinament i els posteriors tancaments succeïts a les comunitats autònomes, així com per l'absència total de turisme, tant nacional com internacional.

Segons les dades difoses aquest divendres pel grup, les seves pèrdues operatives van ser de 445 milions, a les quals se sumen unes provisions de 2.500 milions per cobrir deterioraments d'immobilitzat, existències i crèdits fiscals. La major part d'aquestes provisions, segons ha explicat la companyia, deriven d'una actualització d'actius com a conseqüència de la transformació cap a un model de negoci més digital.

Malgrat això, el grup supera l'any de la pandèmia amb un Ebitda positiu de 142 milions d'euros, després d'haver mostrat "flexibilitat i capacitat de reacció" per renovar les seves botigues, impulsar la digitalització i la omnicanalidad, i desenvolupar nous negocis. "Aquesta capacitat d'adaptació ratifica la confiança en la seva estratègia de futur", ha assenyalat la companyia, que va aconseguir una xifra de negocis consolidada de 10.432 milions d'euros, un 31% menys.

Des del grup han ressaltat, a més, la recuperació registrada durant el primer trimestre del l'actual exercici fiscal 2021-2022 (des de març a maig), durant el qual ha aconseguit ja un resultat positiu, similar al que es va obtenir un any abans.

Noticias relacionadas

contador