ep concesionario de volkswagen
VOLKSWAGEN - Archivo

El grup Volkswagen va registrar un benefici net atribuït de 405 milions d'euros durant els tres primers mesos de l'any actual, el que representa una disminució del 86% en comparació amb els 2.912 milions d'euros de guanys de l'any previ, segons dades publicades per l'empresa.

La corporació va reconèixer un "impacte substancial" de la pandèmia del coronavirus sobre el seu negoci aquest primer trimestre de l'any, que va causar una caiguda de les matriculacions, dels ingressos i del benefici. A més de la disminució de la demanda, Volkswagen es va veure afectada per les "turbulències" als mercats de capital i per l'efecte negatiu del tipus de canvi de divises.

El director financer i responsable de Tecnologies de la Informació (TU) del consorci, Frank Witter, va ressaltar que la companyia ha pres "nombroses contramesures" per lluitar contra la crisi del Covid-19 orientades a reduir costos i assegurar la seva posició de liquiditat. "La reactivació gradual, també de les nostres fàbriques fora de la Xina, ha començat. La salut dels nostres empleats i proveïdors es manté com la principal prioritat", va assegurar el directiu, que va assenyalar que el grup està gestionant aquesta "crisi sense precedents" amb "enfocament i determinació".

Entre gener i març, la facturació de la corporació que presideix Herbert Diess va ser de 55.054 milions d'euros, un 8,2% de descens en la comparativa amb els 60.12 milions d'euros d'ingressos d'aquests mesos de 2019. El benefici operatiu en aquest període va arribar als 904 milions d'euros, un 76,6% de caiguda interanual, al mateix temps que les matriculacions mundials de vehicles de totes les seves marques es van situar en 2 milions d'unitats, un 23% menys respecte als 2,6 milions d'unitats comptabilitzades durant els tres primers mesos de l'any previ.

MARQUES

Per marques, l'espanyola Seat va tancar el primer quart de l'exercici amb unes pèrdues operatives de 48 milions d'euros, respecte als 'números negres' de 89 milions d'euros de l'any anterior, mentre que Volkswagen Turismes va guanyar 481 milions d'euros, un 47,7% menys. Audi, per part seva, va finalitzar el trimestre amb uns guanys operatius de 15 milions d'euros, un 98,6% de caiguda, al mateix temps que la txeca Skoda va obtenir un benefici operatiu trimestral de 307 milions d'euros, un 25% menys.

A més, Bentley va registrar un benefici operatiu de 56 milions des de principis d'any, un 14,2% més, mentre que Porsche va retallar un 36% els seus 'números negres', fins a 529 milions d'euros, i Volkswagen Vehicles Comercials va guanyar 14 milions d'euros fins a març, un 95% menys. El benefici operatiu de Scania va ser de 256 milions, un 30,8% menys, al mateix temps que MAN va comptabilitzar unes pèrdues trimestrals de 83 milions d'euros, en comparació amb el resultat positiu de 115 milions d'euros de 2019.

La divisió Power Engineering va guanyar 16 milions d'euros fins el mes de març passat, un 77% més, mentre que Volkswagen Financial Services va registrar uns guanys operatius de 654 milions d'euros, un 2,5% més. Volkswagen va indicar que aquest trimestre no va tenir impacte d'extraordinaris, enfront dels gairebé 1.000 milions d'euros de l'any passat pel cas del dièsel.

2020

De cara al conjunt de l'any actual, el grup Volkswagen anticipa que les seves vendes de vehicles se situaran "significativament per sota" de les registrades l'any anterior, a causa de l'impacte del coronavirus, encara que la corporació s'haurà d'enfrontar a un entorn de més competència, d'enduriment de la normatives mediambientals i de volatilitat dels mercats.

La multinacional alemanya també preveu que els seus ingressos en 2020 seran inferiors que al 2019, igual que el seu resultat operatiu, encara que va avançar que aquesta magnitud es mantindrà en el terreny positiu. "En vista de la menor demanda dels clients, els pagaments addicionals en relació amb la crisi del dièsel i les sortides d'efectiu de fusions i adquisicions, s'espera que el flux d'efectiu net per a 2020 sigui inferior a la xifra de l'any anterior", va assegurar l'empresa, que va afegir que la liquiditat de la divisió d'Automoció també serà inferior a la de 2019.

Noticias relacionadas

contador