le logo de la banque suisse ubs a zurich

El benefici net d'UBS dels tres primers mesos de l'any va caure un 52%, fins als 1.030 milions de dòlars, per l'impacte de la batalla legal als Estats Units, que va suposar un augment de les provisions de 665 milions de dòlars. Es tracta dels primers resultats del banc suís des que va anunciar l'adquisició de Credit Suisse.

En termes reportats, i incloent-hi aquest increment de provisions relacionat amb el litigi dels valors recolzats per hipoteques residencials (RMBS) dels EUA, el benefici abans d'impostos del banc va ser de 1.495 milions de dòlars fins al març (-45% interanual).

Les despeses netes per pèrdues creditícies van pujar fins als 38 milions de dòlars, enfront dels 18 milions de dòlars del primer trimestre del 2022.

Els ingressos totals van disminuir el 7% interanual, mentre que les despeses d'explotació van augmentar el 9%, impulsades per la provisió esmentada.

La ràtio costos/ingressos es va situar ael 82,5%. El rendiment del capital CET1 va ser del 9,1%.

Sobre una base subjacent, el benefici abans d'impostos del període ha estat de 2.354 milions de dòlars (-22% interanual). Els ingressos subjacents van disminuir un 8% interanual, mentre que les despeses d'explotació van baixar un 2% o un 1% si se n'exclou el tipus de canvi. La ràtio d‟eficiència va ser del 72,8% i el rendiment del capital CET1, del 16,5%.

"Encara reconeixent la complexitat de la integració de Credit Suisse, creiem que aquesta combinació representa una oportunitat única"

Durant el trimestre, UBS va recomprar 1.300 milions de dòlars d'accions en el marc del programa de recompra. L'entitat ha suspès temporalment les recompres després de l'anunci de l'adquisició de Credit Suisse. "Tenim intenció de reprendre-les com més aviat millor", ha afegit en el seu comunicat.

"El nostre sòlid rendiment subjacent i els forts fluxos d'entrada d'aquest trimestre demostren que seguim sent una font d'estabilitat per als nostres clients en períodes de gran incertesa. El nostre balanç per a totes les estacions i un model de negoci diversificat i generador de capital ens han permès ser part de la solució en un moment crític per als sistemes financers suís i mundial", ha declarat Sergio P. Ermotti, conseller delegat del grup.

REFORÇ GRÀCIES A CREDIT SUISSE

UBS ha dit que espera que la integració de Credit Suisse "reforci la nostra posició com a gestor de patrimonis líder i veritablement global, amb uns 5 bilions de dòlars en actius invertits".

Així mateix, l'entitat espera que la compra suposi reforçar la seva posició com a banc universal líder a Suïssa i potenciar les seves capacitats complementàries de banca d'inversió i gestió d'actius, alhora que afegeixen "escala estratègica" als mercats de creixement més atractius.

"Pretenem reduir activament el risc i el consum de recursos del negoci de banca d'inversió de Credit Suisse. Preveiem que el banc d'inversió combinat (excloent-ne els actius i passius que definim com a no essencials) representi al voltant del 25% dels APR del grup i romangui centrat i estratègicament alineat amb els productes i les capacitats més rellevants per als nostres clients de gestió de patrimonis", ha subratllat UBS al seu comunicat.

"Encara reconeixent la magnitud i la complexitat de la integració i reestructuració de Credit Suisse, creiem que aquesta combinació representa una oportunitat única per aportar un valor significatiu i a llarg termini a totes les nostres parts interessades", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador