dl lloyds banking group plc lloy financials banks banks banks ftse 100 premium lloyds bank 20230403 1451
Sharecast graphic / Josh White

El benefici de Lloyds va caure el tercer trimestre menys del previst. Es va situar en 1.823 milions de lliures, un 2% menys que durant el mateix període de l'any passat, però per sobre dels 1.600 milions de lliures esperats pels analistes.

  • 0,58£
  • -7,30%

"El grup va obtenir un sòlid exercici financer al tercer trimestre del 2024, amb un creixement dels ingressos juntament amb una contínua disciplina de costos i una sòlida qualitat dels actius. Estem aconseguint un bon progrés en la nostra estratègia i seguim en camí d'oferir retorns més alts i sostenibles", ha assenyalat el director executiu, Charlie Nunn.

Els ingressos nets totals van disminuir un 4%, fins als 4.350 milions de lliures. I els costos operatius van caure un 2%, fins als 2.300 milions.

Els ingressos nets per interessos subjacents van caure un 6% al tercer trimestre, fins als 3.230 milions de lliures, mentre que el marge d'interès net va millorar fins al 2,95%.

"El nostre rendiment ens permet reafirmar amb confiança les nostres previsions per al 2024", ha afegit Nunn. D'aquesta manera, Lloyds manté sense canvis l'orientació per a tot l'exercici.

Pel que fa a l'opinió dels analistes, Richard J. Hunter, director de Mercats d'Interactive Investor, comenta que “la reducció dels ingressos nets per interessos i l'augment dels costos operatius han contribuït en gran mesura a la caiguda dels beneficis, encara que part d'això s'ha vist compensada per una pèrdua menor per deteriorament".

En general, creu que aquests resultats "no són una meravella, però sí que ofereixen un gran element de tranquil·litat que Lloyds segueix en la seva direcció positiva de viatge cap a un negoci més racionalitzat i digital, recolzat per una posició financera saludable".

contador