El benefici de caixa net de Fluidra als primers nou mesos de l'any va assolir els 260 milions d'euros, un 9% menys que durant el mateix període del 2021 a causa d'un benefici fiscal no recurrent procedent de la fusió amb Zodiac registrat al segon trimestre del 2021.
- 23,94€
- -0,25%
La companyia va tancar els nou primers mesos de l'any amb vendes de 1.967 milions d'euros, un 15% per sobre del mateix període de l'any 2021. Les vendes van créixer gràcies a l'increment de preus, les adquisicions i el tipus de canvi, que van compensar àmpliament l'alentiment del volum", ha explicat l'empresa. Cal recordar que Fluidra va avançar el 18 d'octubre passat una retallada en les previsions, que incloïa una rebaixa de les vendes per al tercer trimestre estanc, amb una caiguda del 7%, fins als 520 milions d'euros.
"Malgrat la incertesa a nivell global, el negoci de Fluidra és avui més fort que el 2019"
L'EBITDA va créixer fins als 456 milions d'euros (+1,2%), amb un marge del 23% que es va veure afectat per un mix de vendes poc favorable i un volum més baix. La relació entre el preu i la inflació està millorant, amb una acceleració de la captura de preus a Amèrica del Nord i amb el cost d'algunes primeres matèries començant a baixar, ha precisat la companyia.
Una correcció més gran del que s'esperava dels inventaris al canal a Amèrica del Nord i Europa va pressionar els volums, l'alentiment dels quals va impactar la posició d'inventari i la generació del flux de caixa de Fluidra. El deute net en relació amb l'EBITDA dels dotze últims mesos es va situar en 2,4 vegades.
Per àrees geogràfiques, el creixement va ser liderat per Amèrica del Nord, que va aconseguir un augment del 30% entre el gener i el setembre, impulsat per l'activitat inorgànica. Sud d'Europa va créixer un 10%, amb una certa debilitat a França compensada parcialment per un millor comportament a la regió mediterrània recolzada per la temporada turística.
Afectat per la correcció d'inventari al canal, la crisi energètica i la incertesa macro, la resta d'Europa va tenir un descens del 13%. Mentrestant, Resta del Món va registrar un creixement del 28% liderat per Austràlia.
DE CARA AL FUTUR...
Amb vista al futur, la demanda està en transició cap a nivells més normalitzats, ha destacat la companyia, que ha recordat la seva actualització de previsions de la setmana passada esmentada més amunt. Fluidra preveu unes vendes anuals al voltant dels 2.400 milions d'euros (cosa que implica un creixement proper al 10% en termes interanuals), un EBITDA superior als 500 milions i un benefici de caixa net per acció superior als 1,30 euros.
Fluidra ha revisat a l'alça l'objectiu del seu programa de simplificació, que està sent implementat, i ara espera aconseguir un estalvi de 100 milions d'euros al llarg dels tres anys vinents, dels quals preveu assolir un terç el 2023. Aquest programa se centra en el redisseny de l'oferta de productes per estalviar costos, racionalitzar les operacions per ser més eficients i simplificar l'organització.
“Malgrat la incertesa a nivell global, el negoci de Fluidra és avui més fort que el 2019. Hem guanyat quota de mercat a Amèrica del Nord amb una oferta de producte més àmplia, hem ampliat la nostra xarxa de distribució a Europa i hem millorat l'abast de Piscina Comercial. Això ens permet estar ben posicionats per continuar liderant el mercat de la piscina i el wellness”, indica Eloi Planes, president executiu de Fluidra.