- -0,69€
- -0,73%
Els beneficis ajustats del primer trimestre del grup sanitari francès Sanofi van augmentar un 16,2% gràcies al creixement de les vendes del fàrmac més venut, Dupixent, i al repunt de la demanda de medicaments sense recepta.
El benefici operatiu del primer trimestre, o benefici ajustat abans d'interessos i impostos, va pujar fins als 3.070 milions d'euros i va superar l'estimació mitjana dels analistes de 2.840 milions d'euros publicada al lloc web de l'empresa.
La farmacèutica ha afegit que aturaria el reclutament de pacients per als assajos clínics a Rússia i Bielorússia, després de l'atac de Rússia a Ucraïna, fet que va provocar el retard dels resultats dels estudis a l'àrea de l'esclerosi múltiple i la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC).
Tot i això, el calendari de sol·licituds d'aprovació reglamentària no ha canviat, ha afegit.
El mes passat, l'empresa va afirmar que el pic de vendes anuals de Dupixent, desenvolupat conjuntament amb Regeneron, superaria els 13.000 milions d'euros, enfront d'un objectiu anterior de més de 10.000 milions. L'ús potencial del fàrmac contra l'MPOC, de vegades anomenada pulmó del fumador, s'hi sumaria i els resultats dels assaigs s'esperen fins ara per a l'any que ve.
Sanofi ha assenyalat que encara espera que el benefici per acció ajustat del grup el 2022 creixi en un percentatge baix de dos dígits.
Els ingressos del tractament per a l'èczema i l'asma Dupixent es van disparar més d'un 45% fins als 1.610 milions d'euros i van superar el consens dels analistes de 1.580 milions d'euros, gràcies a les prescripcions en dermatitis, asma i certes infeccions nasals.
El grup francès ha afegit que, juntament amb el seu soci GlaxoSmithKline, que es va quedar enrere a la carrera per llançar una vacuna contra la COVID-19, estava treballant en una vacuna de reforç de nova generació per a una àmplia protecció contra totes les variants de coronavirus que preocupen, amb dades d'assajos previstes durant el segon trimestre d'aquest any.