ep archivo   edreams odigeo
EDREAMS ODIGEO - Archivo

eDreams Odigeo va perdre durant els nou primers mesos del seu exercici fiscal 54,9 milions d'euros, xifra que suposa una reducció dels números vermells registrats el mateix període de l'any previ, quan les pèrdues van ser de 69,6 milions d'euros. En termes ajustats, la companyia de viatges en línia va perdre 42,4 milions d'euros als primers nous mesos del seu any fiscal.

  • 6,60€
  • 1,85%

Al tercer trimestre de l'exercici fiscal 2022, a causa de les restriccions de viatge lligades a la variant òmicron, la caixa neta de les operacions va disminuir en 43,1 milions d'euros i van acabar el trimestre amb un flux de caixa de les operacions negatiu de 23,6 milions d'euros, principalment a causa d'una sortida de capital circulant. Tot i la importància de l'onada òmicron, aquesta sortida només va ser de 22,9 milions d'euros, i es va deure principalment a la caiguda a curt termini de la demanda de viatges de lleure a causa de les restriccions lligades a la nova variant a partir de novembre de 2021, en comparació amb setembre de 2021. Això va ser contrarestat, en part, per l'augment dels ingressos diferits lligats a Prime.

La liquiditat s'ha mantingut estable al llarg de la pandèmia i fins i tot al mes de desembre (durant el període de temporada baixa de l'any, de setembre a desembre, es produeix una reducció natural i estacional de les reserves) l'empresa n'ha mantingut una posició de liquiditat sòlida de 111 milions d'euros.

El marge sobre ingressos va experimentar un increment interanual del 218% el tercer trimestre, situant-se en 95,4 milions d'euros.

En general, el grup ha revelat un sòlid exercici, amb les reserves un 26% per sobre dels nivells anteriors a la COVID-19. Així mateix, els primers nou mesos del seu exercici fiscal actual han reflectit un volum de reserves 7 punts percentuals per sobre del mateix període abans de la pandèmia.

Tot i l'impacte de la COVID-19, els fonaments del tercer trimestre de l'exercici fiscal 2022 mostren senyals de recuperació. El marge sobre ingressos va augmentar el 218% al tercer trimestre en comparació amb el mateix període de l'exercici anterior, a causa de l'augment del 264% de les reserves i de la reducció del marge sobre ingressos per reserva del 13%, causada per un pes més gran dels operadors de baix cost.

D'altra banda, l'empresa va executar amb èxit l'optimització de la seva estructura de capital, captant 75 milions d'euros de capital primari després de rebre una demanda notable per part dels inversors, va reduir el volum dels seus Bons Senior, de 425 milions d'euros a 375 milions d'euros, i va refinançar el deute íntegrament, augmentant el termini de venciment en 5,5 anys, fins al 2027 i millorant les condicions contractuals. A més, va reduir la despesa en interessos en 2,5 milions d'euros l'any. Tot això proporciona a la companyia l'estabilitat financera necessària per dur a terme el pla de negoci i assolir els objectius que s'ha fixat per a l'exercici fiscal 2025.

Noticias relacionadas

contador