ep oficinas de edreams odigeo
EDREAMS ODIGEO

eDreams Odigeo, plataforma especialitzada en la reserva de viatges en línia, ha presentat una pèrdua d'1,2 milions d'euros al primer trimestre fiscal del seu exercici 2025, que va finalitzar el 30 de juny passat, enfront del guany de 4,1 milions presentada al mateix trimestre de l'any anterior.

  • 6,50€
  • 0,15%

En termes ajustats, el benefici net va ser positiu en 2,6 milions d'euros (enfront dels 1,1 milions positius registrats fa un any).

La companyia ha explicat que "el benefici net ajustat reflecteix amb més precisió el rendiment operatiu del negoci, ja que exclou certs elements no recurrents que van repercutir aquest trimestre a causa del calendari, com les despeses relacionades amb el pla d'incentius a llarg termini i el augment dels costos tecnològics, que són inversions estratègiques per al creixement futur”.

En altres paràmetres destacats, el marge sobre ingressos cash va millorar un 4%, fins als 173,5 milions, mentre el benefici marginal cash va pujar un 16%, fins als 60 milions. A més, l'EBITDA cash va augmentar un 23%, fins als 36 milions, i l'EBITDA ajustat va millorar un 13%, fins als 22,6 milions.

eDreams ha assenyalat que "està en vies d'assolir els objectius que es va fixar per al final del present exercici: més de 7,25 milions de membres del seu programa de subscripció Prime i un EBITDA cash superior als 180 milions d'euros".

En aquest sentit, ha destacat que "Prime va consolidar encara més la seva posició com el servei de subscripció de viatges més gran del món, amb un nou increment del 32% del nombre de subscriptors, que supera ja els 6,2 milions. Com a negoci basat en la subscripció, la rendibilitat es veu cada cop més impulsada per la creixent maduresa de la base de membres Prime”. Les altes netes del trimestre en aquest programa de subscripció s'han situat a 409.000.

D'altra banda, eDreams ha indicat que "el flux de caixa lliure s'ha situat en 20,4 milions d'euros, enfront dels 15,2 milions del primer trimestre de l'any anterior, fet que suposa una millora interanual del 35%. S'espera que al final de l'exercici superi els 90 milions d'euros, més del doble que l'any passat".

Dana Dunne, conseller delegat, ha assenyalat que "aquests resultats consoliden la nostra posició com a negoci de subscripció que és cada vegada més fort, més rendible i més predictible. Prime arriba ara a milions de llars, però el que ens entusiasma encara més és l'enorme potencial que tenim al davant, tenint en compte el gran mercat al qual encara no hem arribat”.

Noticias relacionadas

contador